keresés a weboldalon

A bronzot nem, a presztízscsatát mi nyertük

Zalaegerszeg címer
Hírek

A bronzot nem, a presztízscsatát mi nyertük

2009 május 31 - vasárnap
Haladás – ZTE 1-2 (0-0) NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Szombathely, 11.000 néző. Játékvezetői: Kassai. Asszisztensek: Ring, Márton. Gólszerzők: Oross (71.), ill. Pavicsevics (90.), Balázs (92.) Sárga lap: Molnár (17.), Tóth P. (25.) ill. Botis (35.).

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. (Csontos, 78.) – Rajos, Molnár, Vörös, Oross – Kenesei, Sipos (Skriba, 84.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Botis, Szamosi (Alomerovics, 82.) – Sluka, Horváth I A., Máté, Illés (Waltner, 69.) – Pavicsevics, Rudnevs (Balázs, 53.). Vezetőedző: Csank János.

Ha csupa Haladás-ZTE mérkőzésből állna a hazai bajnokság, újra megtelnének a stadionok. A két ősi rivális most is jó iramú, színvonalas, fordulatos mérkőzést vívott egymással, olyan játékot, hozzáállást produkálva, amelynek volt zamata, sava-borsa.

Lehet, hogy a ZTE kissé belerondított a hazaiak örömébe, elrontotta ünnepüket. De mégse, itt két győztes csapatot láthattunk, a hazai megszerezte a bronzérmet, s kiléphet a nemzetközi porondra, a másik pedig alig elmaradva tőle a bajnokságban, megnyerte a presztízscsatát.

A Haladás talán valamivel többet támadott, de a ZTE-nek több kidolgozott helyzete volt. A játék fintora, hogy mégsem ezekből a helyzetekből szerzett gólt, s hogy végül győztesen hagyhassa el a pályát, szerencse is kellett. Soha rosszabb meccset ne közvetítsünk…

Vélemények

Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke: – A sors nagy igazságtalansága lett volna, ha elveszítjük a mérkőzést. Végig jobban játszottunk a hazaiaknál. A mérkőzés megmutatta, hogy valójában mi érdemelnénk meg a bronzérmet, mivel kétszer is legyőztük a Haladást. Ettől függetlenül gratulálok a Haladás 3. helyéhez. Remélem, jövőre mi leszünk a dobogósok.

Dézsi Attila, a ZTE FC ügyvezetője: – Több helyzetünk volt, mint a Haladásnak, jobban is játszottunk. Egy kis szerencse is kellett sikerünkhöz, de megérdemeltük a 3 pontot. Ezzel sikerült elrontanunk a hazaiak éremkiosztóját.

Kocsárdi Gergely, a ZTE játékosa: – Egy nagyon jó hangulatú mérkőzésen, örülünk, hogy örömet okozhattunk szurkolóinknak. A mérkőzés nagyobb részében mi játszottunk jobban, megérdemelten nyertünk az ősi ellenfél elleni rangadón.

Vlaszák Géza, a ZTE kapusa: – Igazi presztízsmérkőzés volt. Szurkolóink szempontjából nagyon fontos volt számunkra a győzelem, hogy megmutassuk, mi vagyunk a jobbak. Igaz, sikerünkhöz kellett egy kis szerencse, de ez már nem lényeges.

(Zala-Lap, B. I., B. M.)

Tartalom megosztása: