keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A darálóba kerülnek

Zalaegerszeg címer
Hírek

A darálóba kerülnek

2005 január 11 - kedd
Január első heteiben a legtöbb család hozzákezd a karácsonyfa lebontásához, s ilyenkor bizony kegyvesztetté válik és az utcára kerül a karácsonyi ünnepek legfőbb dísze. A fenyőfák szervezett gyűjtését minden évben megszervezi a város és a korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is feldolgozzák a kihelyezett tűlevelűeket.

A karácsonyfák gyűjtését és feldolgozását a Városgazdálkodási Kft. és a Zala-Depo Kft. végzi. Bakiné Rédei Tímea, a Városgazdálkodási Kft. közterületfenntartó-ágazatvezetője érdeklődésünkre elmondta: január 3-én kezdték meg a fák begyűjtését és azóta is folyamatosan elszállítják a városban kihelyezett fenyőfákat. Mint megtudtuk, tavaly mintegy 1300 köbméter tűlevelűt gyűjtöttek össze, de várhatóan az idén 20-30 köbméterrel több fenyőfa kerül az utcákra. Nagyobb mennyiségű fa a különböző lakótelepeknél és a tíz emeletes házaknál gyűlik össze, ezért ezeken a helyeken gyakrabban jelennek meg a gyűjtést végző teherautók. A munkálatokat egyébként a város finanszírozza, melynek költsége mintegy 3 millió forintot tesz ki. Bakiné Rédei Tímea arra hívta fel a figyelmet, hogy térítésmentesen január 31-ig szállítják el a kihelyezett karácsonyfákat, ezt követően viszont fizetni kell a szolgáltatásért. Emellett arra kérik a lakókat, hogy a konténerek mellé gyűjtsék össze a fákat és ne csak kihajítsák a feleslegessé vált növényeket.
A Zala-Depo Kft. egy külső telephelyen egy nagy teljesítményű darálógéppel dolgozza fel a fenyőket. Ezt követően – más darálékokkal együtt – egy partnerhez szállítják a végterméket, ahol azt egy speciális kazánba fűtőanyagként használják, tájékoztatott Gecse László, a cég ügyvezetője. Hozzátette, folyamatosan végzik a munka és a beérkezett fákat napi rendszereséggel darálják.

Tartalom megosztása: