keresés a weboldalon

A déli ipari parkban

Zalaegerszeg címer
Hírek

A déli ipari parkban

2008 június 06 - péntek
Újabb vállalkozással bővült Zalaegerszeg déli ipari parkja. 2007 decemberében kezdte meg értékesítési tevékenységét a ThyssenKrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. 4400 négyzetméte-res csarnoka, amit a napokban ünnepélyesen is átadták a vas- és fémipari szakma képviselőinek jelenlétében.

A fél milliárd forint beruházási költségből létesített új megyeszékhelyi csarnok a nyolcadik helyet foglalja le az országos hálózatban, melynek bővítése alapvető stratégiai törekvése a több mint nyolc évtizedes múltra visszatekintő vas- és acélkereskedelmi társaságnak, hangoztatta ünnepi köszöntőjében Petró Zoltán vezérigazgató. Hozzátette: a több mint 70 országban jelenlévő ThyssenKrupp Ferroglobus folyamatos piaci jelenléte immár elválaszthatatlan részévé vált a magyar gazdaságot meghatározó iparágak ellátásának.

Ahol a kereskedelem jelen van, ott megerősödik a gazdaság, hangsúlyozta beszédében dr. Gyimesi Endre polgármester, majd kitért az ipari parkok fontosságára. Mint fogalmazott, a helyi és a betelepülni szándékozó vállalkozások számára az ipari parkok fejlesztési szándékaik megvalósításához járulnak hozzá, amellyel város gazdasági és munkahelyteremtési potenciálja egyaránt erősödik. Jelezte, a ThyssenKrupp Ferroglobus a harmadik vállalkozás a déli ipari parkban, ahol minden terület már elkelt, így hamarosan újabb cégek kezdik meg működésüket.

A nemzetiszín szalagot Petró Zoltán vezérigazgató, Klaus Schmittmann igazgatótanácsi tag és dr. Gyimesi Endre polgármester vágta át az ünnepségen. (Zala-Lap Kft., A. L., B. M.)

Tartalom megosztása: