keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A dobogóról folytathatja a ZTE FC

Zalaegerszeg címer
Hírek

A dobogóról folytathatja a ZTE FC

2016 szeptember 08 - csütörtök
A válogatott világbajnoki szereplése miatt két hetes szünet volt az NB II-es labdarúgó bajnokságban. A ZTE FC mégsem pihenhetett sokat, mivel a Cegléd elleni félbeszakadt bajnokit kellett pótolnia.

A keretből hiányzott Daru Bence sérülés miatt, ami a hazaiak támadójátékát nagyban meghatározta. A megismételt találkozó közepes színvonalú játékot hozott. A mérkőzés nagy részében a ZTE játszott fölényben, de nehezen szövögette támadásit. Az első félidőben Patvaros lövése pattant meg egy védőn és jutott a vendégek kapujába. Ezzel vezetett a ZTE a félidőben. A fordulás után egy harcosabb Cegléd jött ki az öltözőből, de helyzetekig csak ritkán jutottak a vendégek. A végső döfést Babati vitte be, aki egy remek indítás után talált a vendégek kapujába. A ZTE FC győzelmével felkapaszkodott a dobogó harmadik fokára, amely pozíciót megerősíthet vasárnap a Budaörs ellen hazai pályán. Az átigazolási időszak vége a kék-fehéreknél is változásokat eredményezett.

Másfél év után távozott a klubtól Városi Viktor, aki egy másik NB II-es csapatnál folytatja pályafutását. A távozó középpályás mellett két érkezőről is beszámolhatunk. A Bp. Honvéd csapatától érkezett egy évre kölcsönbe a Bobál ikrek „csatár fele”, vagyis Bobál Gergely. Az MTK-tól egy évre kölcsönbe érkezett a ZTE-hez Jakab Dávid is. A 23 éves szélső középpályás a Dunaújvárosban mutatkozott be az NB II-ben, majd az NB I-ben is, majd az MTK szerződtette a 2015/2016-os téli átigazolási szezonban. Eddig 23 NB I-es meccsen lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett.

Jóna István

Tartalom megosztása: