keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A félidőben még a vendégek vezettek

Zalaegerszeg címer
Hírek

A félidőben még a vendégek vezettek

2006 május 24 - szerda
ZTE-Nyíregyháza 81-78
(20-22, 11-22, 24-13, 26-21)
Zalaegerszeg, 300 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 9-14. helyért. Jv.: dr. Valovics, Tóth, Jakab.
ZTE: Vertetics, Hart (20), Baki (3), Hoffmann (24/3), Csaplár Nagy E. (5). Csere: Keresztes (19), Cseszlai (10/6), Kováts. Vezetőedző: Kis Attila.

Jól kezdtek hazaiak, a negyed közepéig pár ponttal vezettek is. A folytatásban azonban pontatlanná vált támadójátékuk, s a vendégek minimális előnyhöz jutottak. A második negyed elején 3 percig nem dobott kosarat a ZTE, ugyanakkor ezalatt a vendégek 10 pontot szereztek, s uralták a játékot. Ekkor úgy nézett ki, hogy eldőlt a találkozó kimenetele. A nagy szünetet követően egy ideig még a vendégek irányították a játékot, azonban a ZTE fokozatosan feljött. Sőt az egerszegiek Cseszlai két triplájával 49-48-ra át is vették a vezetést.

A záró negyedben egy ideig fej-fej mellett haladt a két csapat, a befejezés előtt 3 perccel azonban a hazai gárda már 75-69-re vezetett. Ekkor azonban a vendégek 30 másodperc alatt egyenlítettek. Az utolsó percben 78-78-as állásnál Keresztes dobhatott büntetőket, melyekből egyet ki is használt. Az ellentámadásból a nyíregyháziaknak nem sikerült kosarat szerezniük, sőt időntúli büntetőkből Hart 2 pontot szerzett, s beállította a végeredményt. Küzdelmes mérkőzésen a ZTE megérdemelte a győzelmet, miután játékosai vert állásban sem adták fel, s fordítani tudtak. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: