keresés a weboldalon

A Festetics-kastély csodái

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Festetics-kastély csodái

2015 május 28 - csütörtök
Tavaly nyáron látogattunk el legutóbb Keszthelyre. S ha már arra jártunk, döntöttünk: meglátogatjuk a város nevezetességét, a Festetics-család kastélyát.

Ahogyan belépünk a kapun, bokrok, gondozott növények és szökőkút tárul szemünk elé. A kisebb padokon ülve, megpihenve még csodálatosabb a látvány.

A kastély parkja 42 hektáros, immár természetvédelmi terület. Több különleges fafajta található benne. A kínai páfrányfenyőket még Festetics György idejében ültették. Íme, egy darabka történelem!

 

Minden gyönyörű, színes, virágos. Feltűnt nekem egy szökőkút, aminek mindkét oldalán egy-egy kőoroszlán látható.

Aztán beléptünk a kastélyba. A pompás előtérből lépcsősor vezet tovább. Láttuk a hatalmas tükörtermet, sétáltunk a szobrokkal, festményekkel teli folyosókon. A szobák mind különböző, élénk színűek – ez nagyon tetszett nekem. A bútorzat, csillárok, a használati tárgyak, órák és vázák egy letűnt kort idéznek – milyen más lehetett akkor az élet! Az ablakon kinézve egy pillanatra elképzeltem: itt sétálok hosszú, abroncsos szoknyában, csipkés legyezővel!

A virágos kertben szinte minden növény megtalálható. Aki szeretne, vásárolhat is növényt: mi egy helyes kaktuszt választottunk.
Közeleg az idei nyár, a kastély pedig ismét várja lelkes látogatóit. Ha arra jártok, Ti se hagyjátok ki!

Takács Martina 5.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: