keresés a weboldalon

A filmek világáról

Zalaegerszeg címer
Hírek

A filmek világáról

2009 május 26 - kedd
A megye középiskolásai második alkalommal mérték össze ötletességüket a zalai 24 órás vetélkedő során. A Retro 73 Ifjúsági Iroda a győri Mozaik Egyesület projektje alapján szervezte meg a versenyt, melynek az idén a városi jégcsarnok adott otthont. A hosszú nap során 8 iskola 400 diákja vetélkedett és szórakozott, a film világa köré csoportosított feladatok megoldása során. Filmstúdiók, forgatócsoportok, főszereplők, moziplakátok, filmzene, zenés és prózai rögtönzések, interjúk, jelmezek, díszletek, bábok, sajtótájékoztatók. A vászonvilág leképezése minden oldalról adott elfoglaltságot kifulladásig a lelkes fiataloknak.

Mint Fodor Tamás főszervező elmondta, hagyományt szeretnének teremteni a fesztivál keretein belül zajló vetélkedőből. A tavalyinál több jelentkező csapat erre nézve pozitív visszajelzés. Úgy tűnik, az első hely kapcsán is hagyomány teremtődik, ugyanis tavaly is és most is a nagykanizsai Batthyány-gimnázium diákja nyerték el a győztesnek járó kupát.

De mindhárom dobogós nyári balatoni táborozáson vehet részt szponzori felajánlásnak köszönhetően. Bár a rendezvény nagyon sikeres, kicsit üröm, hogy a zalaegerszegi résztvevők (Ady, Zrínyi, Kölcsey, Apáczai, Csány és a vegyes iskolák alkotta Médiákok) az idén lemaradtak eme díjakról.

A vetélkedő vidám hangulatát azok is átélhették, akik nem ültek be nézőként a jégcsarnokba, hiszen néhány állomáshelyet a városban helyeztek el a szervezők, és időnként az utca emberét is be kellett vonni a feladatokba.

Így amikor 50 évnél idősebb lakosokat interjúvoltak meg a versenyzők „Az én időm mozija” címmel. De vidám perceket okoztak az utcazenésszé vált diákok, a moziplakátokkal futkosók vagy akik a Beugró műsor példájára rögtönzött jeleneteket adtak elő a Kvártélyház udvarán.

És bizonyára felejthetetlenek lesznek azok a percek, amikor jellegzetes filmkarakterek bőrébe bújva vonultak a város főutcáján a fiatalok. A program országos, régiós és városi pályázati támogatásokkal valósult meg.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: