keresés a weboldalon

A Föld napján

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Föld napján

2010 április 23 - péntek
A Föld napján, azaz április 22-én ismertető előadásokra várták a város kisdiákjait a Keresztury ÁMK-ba, ahol a Domberdő Egyesület tagjai tartottak rendhagyó órákat. Mint azt az egyesület alelnöke, Gál Szabolcs elmondta, 45 percben nehéz átfogóan beszélni a természetről és annak védelméről, ezért ragadnak ki egy – egy témát. Az idén a városkörnyéki madarakra esett a választás. De szó volt a közelmúltban lezajlott békamentő akcióról is (az Aranyos-lapi forrás környékén 2600 kétéltűt sikerült biztonságosan a párzási helyhez, a tóhoz juttatni).

Gál Szabolcs elmondta, tájékozottak voltak a gyerekek, mind a madarak, mind a természetvédelem, nemzeti parkok, hulladékgyűjtés kérdéskörökben. Aktívak voltak az órán. Ugyanakkor azt is konstatálni kell, hogy alapjában kicsi az érdeklődés a téma iránt, ezért is szűkült a korábban nagyobb volumenűre tervezett program rendhagyó órákra.

Bogár István az egyesület elnöke hozzátette, a közeljövőben még két közös programot szerveznek a Keresztury ÁMK-val. Így májusban a Madarak, fák napján, júniusban a Környezetvédelmi világnapon lesz előadás és túra. Ezekről részletesebben az ÁMK programajánlójából lehet tájékozódni.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: