keresés a weboldalon

A Föld Órája

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Föld Órája

2010 március 25 - csütörtök
A „Föld Órája” nemzetközi kezdeményezés apropóján tartottak figyelemfelkeltő és ismeretterjesztő előadásokat a Petőfi – székhelyiskola felsőseinek. Novák Róbert és Csányi Nóra, az intézmény pedagógusai prezentációval egybekötve számoltak be a bioszféra és a klíma változásairól. A gyerekektől pedig ötleteket kértek az energiatakarékos és környezetkímélő életmód megvalósíthatóságaira. Vagyis, mint tehetünk nap, mint nap, ha éppen nem március utolsó szombatjának estéje van, a Föld Órája, amikor is, akinek módjában áll, demonstratíve lekapcsolja a villanyokat.

– Az emberi tevékenység nyomán felbomlott a természet egyensúlya, mely hihetetlen felelősséget jelent a mi és a következő generációk számára – mondta Novák Róbert, aki földrajz és történelem szaktárgya mellett a geológiában is elmélyedt. – Minél karizmatikusabban meg kellene jelennie a közoktatásban ezeknek a dolgoknak.

Mert igaz, hogy a fogalmak már bent vannak a tananyagban, de lelkileg és erkölcsileg is fel kellene készíteni a gyerekeket arra, hogy ha idejében nem kezeljük, akár visszafordíthatatlanná válhatnak a felgyorsult változások – bár hozzátette, mivel jelenleg zajló folyamatról van szó, pontosan kiszámítható következményeket senki sem tud jósolni.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: