keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A gólokat az ellenfél lőtte

Zalaegerszeg címer
Hírek

A gólokat az ellenfél lőtte

2005 március 20 - vasárnap
Zalaegerszegi TE-Bp. Honvéd: 1-3 (0-1)
Zalaegerszeg, 1500 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Dubraviczky. Asszisztensek: Nagy I. A., Wenczel.
Góllövők: Szili (30.), Andorka (54.), Dobos (61.), Kozarek (85.). Sárga lap: Andorka (9.), Takács Z. (29.), Sebők J. (34.), Dobos (77.), Gaál (78.).

ZTE: Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Kozmér – Gaál M., Babati (Ljubojevics, 55.) , Balog Cs. (Sabo, 71.), Józsi – Koplárovics, Sebők J., Andorka.
Vezetőedző: Gellei Imre
Bp. Honvéd: Takács T. – Mano Mano (Dobos, 56.), Hornyák, Budovinszky – Takács Z., Lázár, Mészáros A., Vadócz – Vén, Herczeg (Kozarek 79.), Szili.
Vezetőedző: Szurgent Lajos

Nem könnyű a hazai csapat sikeréért szurkoló újságírónak objektív véleményt mondania e mérkőzésről. Tagadhatatlan, hogy a ZTE sokkal nagyobb akarással vetette magát már a mérkőzés elején a játékba, mint tette ezt szerdán, s mezőnybeli teljesítménye is sokkal jobb volt.  A mérkőzés valamivel több mint 90 percéből hetvenötben a hazaiak támadtak, s mégis vesztesként hagyták el a küzdőteret. Az okok meglehetősen összetettek: a védelem középen  időnként átjáróház volt – két egészen durva hiba két gólt eredményezett – elől pedig a nagy mezőnyfölény ellenére a kapujuk előterét szorosan megszálló, rendkívül fegyelmezetten játszó vendégek mellett kidolgozott helyzete alig akadt a ZTE-nek.
Ami szintén elgondolkoztató, többünk számára úgy tűnt, hogy a vendégek sokkal gyorsabban, lendületesebben mozogtak a pályán – csakúgy mint szerdán a csabaiak – pedig nem valószínű, hogy az ő felkészülésük ideálisabb körülmények között történt volna. De ne veszítsük el bizakodásunkat, a harmadik idei bajnoki mérkőzésen már láttunk biztató jeleket.

Vélemények:
Gellei Imre, a ZTE vezetőedzője: – Hiába játszottunk 80 percen keresztül nagy mezőnyfölényben, durva egyéni hibák miatt végig futhattunk az eredmény után.
Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – A játékosaim maradéktalanul betartották a rájuk bízott feladatokat, fegyelmezett játékunkkal megérdemelten nyertünk.
Babati Ferenc, a ZTE játékosa: – Védelmünk durva hibái miatt vesztettük el a mérkőzést.
Nagy Lajos, a ZTE jelenleg sérült játékosa: – A játék minden elemében felülmúltuk ellenfelünket, csupán egyben nem: a góllövésben.
Tóth Géza, a ZTE Rt. Igazgatótanácsának elnöke: Rémálmaimban sem gondoltam volna, hogy a tavaszi első három fordulóban csak egy pontot szerzünk, de remélem, hogy belejönnek majd a fiúk.

Tartalom megosztása: