keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A győzelem íze

Zalaegerszeg címer
Hírek

A győzelem íze

2005 november 26 - szombat
ZTE  –  Vasas   3-0 (2-0)Zalaegerszeg, 1000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés.Játékvezető: Erdős. Asszisztensek: Kovács, Szalai.Góllövők: Montvai (14.), Kriston (16.), Sebők V. (75, 11-es).Sárga lap: Salamon (76.), Lázok (87.).ZTE: Varga – Kocsárdi, Sebők V., Csóka, László A. – Kriston, Kaj, Nagy L., Józsi (Bojovics 46.) -Radu Sabo (Szpaszoljevics 65.), Montvai (Szpalevics 76.). Vezetőedző: Dajka László.Vasas:  Németh G. – Balog Zs., Salamon, (Hegedűs 81.), Tóth A., Elek – Bárányos, Zováth, Majoros, Füzi – Gyánó, Waltner ( Lázok 46.) Vezetőedző: Egervári Sándor.

Furcsa egy mérkőzés volt. Nem csak a sárdagasztás miatt, hanem mert az eredményből akár azt a következtetést vonhatnánk le, hogy a ZTE megnyugtató játékkal, biztos győzelmet aratott, de nem így volt. A Vasas nem volt rosszabb a mezőnyben, sőt voltak időszakok, amikor a ZTE alig lépett át a félpályán. Amíg azonban a hazaiak kihasználták két helyzetüket, addig a Vasas képtelen volt a hálóba találni. Bár messzemenő következtetést nem lehet levonni a látottakból, remélhetően ez a győzelem valamiféle önbizalmat, tartást ad a csapatnak.
Vélemények:
Dajka László, a ZTE vezetőedzője:  – Hosszú idő után éreztük meg a győzelem ízét. Az elmúlt hetekben a házunk táján bekövetkezett negatív és pozitív események jótékonyan érintették a csapatot. Egy nehéz ellenfelet sikerült legyőznünk.
Egervári Sándor, a Vasas vezetőedzője:  – Érvényesült a futball örök alapszabálya. A találkozó elején két helyzetet kihagytunk, a ZTE kettőt berúgott. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a tizenegyes már csak ráadás volt.
Varga Zoltán, a ZTE kapusa:  – Úgy érzem, a sors visszaadta, amit eddig elvett tőlünk. Végülis eredményes kontrajátékunk révén megérdemelten nyertünk.
Kriston Attila, a ZTE játékosa: – Nagyon ránk fért ez a siker. Klasszikus beadásból pályafutásom során előszőr talaláltam fejjel a hálóba. Ez a győzelem remélhetően lökést ad a csapatnak, s a hátralévő két meccset megnyerjük.

Tartalom megosztása: