keresés a weboldalon

A győzelem volt a fontos

Zalaegerszeg címer
Hírek

A győzelem volt a fontos

2009 április 01 - szerda
Zalakerámia ZTE – Szolnoki Olaj 75-63 (17-10, 23-13,17-15, 18-25) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1.200 néző. Jv.: Pálla, Bognár, dr. Páli.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (6), Watson (18/6), Kámán (14/6), Jones (7), Helbich (24/6). Csere: Simon, Tóth Á. (6), Trepák. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Kámán kosaraival indult a mérkőzés, de a szolnokiak rögtön hárompontossal válaszoltak. Az első 5 percben mindkét boldalon a védekezésben jeleskedtek a csapatok, kevés kosár esett (5. p. 8-5). Feltünő volt, hogy a sérülésből visszatérő Watson elég pontatlanul célzott. Simon jött a helyére, de igazából ezekben a percekben Helbich volt ponterős a hazaiaknál. Könnyelműen kezdte a második negyíedet a Zalakerámia ZTE, a hétpontos előny négyre csökkent.

Hullámzó teljesítményt nyújtottak az egerszegiek, a negyed közepén annak örült a nézőközönség, hogy Watson megszerezte első kosarát, ami három pontot ért. A negyed hátralévő részében a hazaiak továbbra is jól védekeztek, és támadásban is hatékonyak voltak. A pontgyártásban változatlanul elsősorban Helbich jeleskedett és megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre a Zalakerámia ZTE.

A nagyszünet után sokan találgatták, hogy ismét kritikus lesz-e a harmadik negyed a Zalakerámia ZTE számára. Szerencsére lendületesen kezdtek az egerszegiek, Kámán hárompontosa után Watson is beindult. A negyed közepén már 51-28-at mutatott az eredményjelző. Minden azt sejtette, hogy fölényes hazai siker születik, csak a szolnokiak gondolták másképpen.

Védekezést váltottak, zónájuknak sokáig nem találták a hazaiak az ellenszerét. Ráadásul Hinnant a 4. negyed elején megsérült és ezt remekül kihasználták a vendégek, akik a játékrész közepén 68-58-ra csökkentették hátrányukat. Szerencsére azonban mindig volt egy-egy zalaegerszegi, aki a kritikus pillanatokban pontot dobott.

A mérkőzés ezúttal is Kámán büntetőivel zárult. A Zalakerámia ZTE végülis megérdemelt győzelmet aratott, de játékosai sajnálhatják, hogy egy időre kiengedtek, mert nagyobb koncentrációval meg lehetett volna a 26 pontos különbség, ami az egerszegiek javára billentette volna az összevetést.

Vélemények

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Az első két negyedben nagyszerűen kosárlabdáztunk. A nagy szünet után a vendégek zónájával hosszú ideig nem tudtunk mit kezdeni. Győzelmünk így sem forgott veszélyben.

Poór Péter, a Szolnoki Olaj vezetőedzője: – Az első félidő alapján örülnünk kell, hogy csak ennyivel kaptunk ki. A második félidőt viszont sajnálhatjuk, mert tartalékos csapatunkkal akár nyerhettünk is volna.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Örülök, hogy folytattuk jó sorozatunkat, nagyobb koncentrációval meg lehetett volna a 26 pontos különbség is. De ezúttal is a győzelem volt a fontos.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: