keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A Hamlettel kezdődik az évad

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Hamlettel kezdődik az évad

2008 augusztus 26 - kedd
Október 10-én Shakespeara: Hamlet című darabjával nyitja a 2008/2009-es évadot a Hevesi Sándor Színház. Stefán Gábor igazgató az évadnyitó társulati ülésen elmondta, összesen hat bemutatóval készül a társulat.

Október 24-én Kander-Ebb-Fosse: Chicago című musicaljének premierjével folytatódik az évad, december 5-én pedig egy újabb musical, Dan Goggen: Apácák című darabját láthatja a közönség. Jövő év februárjában mutatják be Szerb Antal, Utas és holdvilág című regénye alapján készült színpadi művet, Forgách András: U&H című darabját, majd az évadot Huszka-Martos: Gül baba című operettje zárja.

A színház igazgatója arról is tájékoztatta a társulatot, hogy jövő tavaszra tervezik a bemutatóját a Keresztury ÁMK-ban Bereményi Géza Szabó Magda regényéből, irt darabjának, a Katalin utcának. A társulathoz az új szezonra Benedekffy Katalin szerződött, aki tavaly már játszott a Mária főhadnagy című operettben.

Stefán Gábor szólt a színházat érintő – az elmúlt hónapokban nagy nyilvánosságot kapott – rendőrségi vizsgálatról is, mint fogalmazott a nyomozás még tart, egyelőre türelmet kér. Bagó Bertalan művészeti vezető arról beszélt, hogy bár az elmúlt évben volt néhány jó előadás, tehát van értelme a munkájuknak, de a sikerért még jobban kell dolgozniuk, és még jobbnak kell lenniük. „Legyen példa a vízilabda-válogatott olimpiai szereplése” – utalt az összefogás és a csapatmunka szükségességére.

Köszöntötte a társulatot dr. Gyimesi Endre polgármester, aki szerint a városnak és a megyének nem mindegy, milyen művészeti eredmények születnek a teátrumban. Gratulált a sikeres előadásokért, és mint mondta, a külső körülmények ellenére (utalt a nemzetközi kapcsolatok körüli visszásságokra és a rendőrségi vizsgálatra) is jól dolgozott az intézmény.

Pintér László, a megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy büszke a Hevesi Sándor Színházra, és ez annak is az oka, hogy egy közelmúltban napvilágot látott elemzés szerint az ország 52 színháza közül a zalaegerszegi a 17. helyet foglalja el. Az elmúlt évadban mintegy 80 ezren látták a teátrum előadásait. A köszöntők során elhangzott, azt szeretnék, ha folyamatosan teltházzal játszanák a darabokat, és a nézők vagy vidám arccal, vagy katarzissal távoznának egy-egy előadásról. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: