keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A harmadik negyed döntött

Zalaegerszeg címer
Hírek

A harmadik negyed döntött

2010 október 24 - vasárnap
PVSK Pannonpower – Zalakerámia ZTE 80-89 (20-24, 22-25,, 20-24, 16-16)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Pécs, 1000 néző. Jv.: Forrai, Pálla, Szabó G.


Pécs:
Egemonye (21), Deák (11/9), El-Amin (14), Glavinics (15/3), Eilingsfeld (6). Csere: Kiss, Kovács (2), Tóth N. (4), Gémes (4), Hosszú (3/3). Vezetőedző: Ivica Mavrenszki.

ZTE: Williams (15/6), Vojvoda (27/15), Kámán (23/9), Wilson (10/6), Tóth Á. (11). Csere: Tóth G. (2), Gáspár (1), Baki. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

A mérkőzés elején Kámán a ZTE-nek szerzett vezetést egy 3 pontossal, de gyorsan jött rá a válasz. A vendégcsapat ugyan rendre kosárral fejezte be támadásait, de mivel védekezése gyengére sikeredett, nem tudott elhúzni ellenfelétől. A csapatok fej-fej mellett haladtak. Hasonló volt a második negyed koreográfiája is. Az már ekkor is megfigyelhető volt, hogy Williams jól fogta össze a csapatot, és Vojvoda remekül dobott.

A harmadik negyed elején még tartotta a lépést a Pécs a vendégekkel, azonban ezután egy 5 perces remeklés elég volt a találkozó megnyeréséhez. A ZTE tízpontos vezetésre tette szert (29. p.: 61-71). A befejező negyedben is magabiztosan tartotta előnyét, és megszerezte 2. idegenbeli győzelmét a bajnokságban.

Vélemények
Bodrogi Csaba , a ZTE sportigazgatója:
– Kicsi tartottunk a Pécstől, annak ellenére, hogy mi voltunk a mérkőzés esélyesei. A kezdeti bizonytalankodás után, amikor elkaptuk a ritmust, kézben tartottuk a mérkőzés irányítását. A kezdő ötösből mindenki jól játszott, de Vojvoda és Williams még közülük is kiemelkedett. Fontos idegenbeli győzelmet arattunk.

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Nem ment annyira jól a védekezésünk, főleg sok egyéni hibát követtünk el. Viszont idegenben majdnem 90 pontot szórtunk, ami nem rossz. A 3. negyedben összeállt a védekezésünk, ez döntött. Utána biztosan őriztük előnyünket.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Nehéz mérkőzésen nyertünk, nagyon örülök sikerünknek. Kicsit előbb is eldönthettük volna a mérkőzést, ha összeáll a védő játékunk.

Zala-Lap, B. I.

Tartalom megosztása: