keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A harmadik negyedben eldőlt

Zalaegerszeg címer
Hírek

A harmadik negyedben eldőlt

2010 október 16 - szombat
Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE 77-97 (16-22, 23-25, 17-28, 21-22).
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Szeged, 600 néző. Jv.: Földházi, Benczúr, Hegedüs.

Szeged: Rubin (17/3), Drahos, Kiss (8/6), Dukics (12/3), McKenzie (17). Csere: Nyilas, Tanács( 17/3), Vida (4), Molnár (2), Vezetőedző: Fodor Péter.

ZTE: Williams (15/9), Vojvoda (13/3), Wilson (25/15), Kámán (17/9), Tóth Á.(10). Csere: Tóth G. (2), Gáspár (12/9), Kinter, Baki (3/3), Vertetics, Délity, Bödör. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Lendületesen kezdett az újonc hazai együttes a találkozó elején, többnyire vezetett is. A bajnok ZTE fokozatosan talált magára. (8.p.. 13-17), a negyed hajrájában pontosabb támadójátéka révén növelte előnyét.

A második negyed elején úgy nézett ki, eldönti a találkozót az egerszegi alakulat, Williams 3 pontosaival tíz ponttal is vezettek a kék-fehérek. Helyette azonban jött egy kisebb hullámvölgy, és a Tisza-partiak egyenlítettek (15. p. 32-32) Ezután Tóth Á. percei következtek, jól lepattanozót, kiosztott egy blokkot és látványosan zsákolt. A negyed végére ismét növelték előnyüket a vendégek.

A nagyszünet után remek harmadik negyedet produkált a vendégcsapat, főleg a két légiós gyártotta a pontokat. Ketten 40 pontig jutottak. A 29. percben húsz pontra nőtt a különbség a két csapat között (53-73). A befejező negyedben szóhoz jutottak a cserék, bár csökkent a különbség a zalaiak biztos győzelme nem forgott veszélyben. Az újonc csak az első két negyedben tudta megszorítani.

Vélemények:
Bodrogi Csaba, a ZTE sportigazgatója:
– Tartottunk a Szegedtől, mivel viszonylag 3 jó külföldivel rendelkeznek, és magyar játékosaik, ha nem is extrák, de egy jó átlagot képesek produkálni. A mérkőzés elején még nem vettük fel a ritmust, később azonban szigorodott a védekezésünk, de egyszer még belealudtunk a mérkőzésbe. A 3. negyedben jól dobtuk a triplákat, és eldöntöttük a mérkőzést. A folytatásban már mindenki játszhatott.

Baki Gergely a ZTE játékosa: – Nagyon kemény mérkőzést játszottunk a Szegeddel, a mérkőzés elején még tartották velünk a lépést. Később kijött a két csapat közti tudásbeli különbség. A Tisza-partiak megítélésem szerint még sok borsot törnek – hazai pályán – több csapat orra alá.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: – Nagy küzdelmet hozott a találkozó, a hazaiak az első félidőben még tartották velünk a lépést. A folytatásban jól kihasználtuk védekezésbeli hibáikat, magabiztosan nyertünk. Nagyon örülök az első idegenbeli sikerünknek.

Zala-Lap, B. I.

Tartalom megosztása: