keresés a weboldalon

A húsvét örömei (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A húsvét örömei (Diákújság pályázat)

2012 április 23 - hétfő
A húsvétot megelőző ünnepi készülődés mindig örömteli várakozással tölt el. Ráadásul ilyenkor már iskolába sem kell menni, tavaszi szünet van.

A természet is szép arcát mutatja ekkor már, tavaszi virágpompában van a táj. A fák zöldbe borulnak, színesen ragyognak a kerti virágok, derűsen süt a pap, egyre hosszabbodnak a nappalok. Az emberek is sürögnek-forognak, készülnek az ünnepekre. Öröm sugárzik arcukon, ahogy gyermekeiknek ajándékot vásárolnak a boltokban. Sok helyen díszítik ki előre otthonaikat húsvéti díszekkel. Láthatunk tojásfákat, hímes tojásokat, nyuszi-, csibefigurákat.

A sütés-főzés is az előző napok velejárója. Együtt készítünk kalácsot, süteményeket, mindenféle finomságokat. A húsvét elképzelhetetlen sonka, kalács, torma, és tojás nélkül. Persze a csoki sem maradhat ki! A gyerekek jó sok csokinyulat és egyéb csokiféleséget kapnak szüleiktől, keresztszüleiktől, rokonaiktól. De nem csak nyalánkságokat hoz a húsvéti nyuszi! Mindenki türelmetlenül várja, hogy kezébe foghassa a várva várt ajándékokat. Én is nagyon örültem az enyéimnek. Jó együtt örülni, játszani, közösen ebédelni, elmenni a szentmisére. Az ünnepekben találkozhatunk barátainkkal, nem kell a tanulással foglalkoznunk.

De a húsvét és a tavaszi szünet sem tart örökké, így aztán újra jön az iskola és a tanulás.


Tóth Bianka 5.b
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: