keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A húsvéti ellenőrzések után

Zalaegerszeg címer
Hírek

A húsvéti ellenőrzések után

2005 március 29 - kedd
A húsvéti ünnepek alatt Zala megyében is fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség. A megyei főkapitányság tájékoztatása szerint az ittas vezetők kiszűrése érdekében összesen 1286 esetben kellett megfújniuk az alkoholszondát az ellenőrzött gépkocsivezetőknek.

Pozitív eredményt 23 autósnál regisztráltak, akik ellen ittas vezetés miatt indult eljárás. Ittasan okozott halálos baleset az ünnepek alatt nem történt Zalában. Húsvétkor a gépkocsivezetők összesen 24 balesetet okoztak – ebből négy esetben ittasan -, melyek közül mindössze öt járt sérüléssel, a többi alkalommal csak anyagi kár keletkezett.
A zalai megyeszékhelyen és vonzáskörzetében 2005. március 24. és 28. között 616 gépjárművet ellenőriztek, s összesen nyolc ittas vezető „akadt fenn a rostán”. Összesen 10 baleset helyszínére riasztották a rendőröket, ebből kettő járt súlyos sérüléssel, míg nyolc esetben csupán anyagi kár keletkezett. Három balesetnél merült fel az ittas vezetés gyanúja, ahol be is bizonyosodott, hogy a volán mögött ülő balesetokozók alkoholt fogyasztottak.

Tartalom megosztása: