keresés a weboldalon

A jövõ belvárosát építjük

Zalaegerszeg címer
Hírek

A jövõ belvárosát építjük

2009 június 15 - hétfő
A Zalaegerszegi Városrehabilitációs Kft. a közelmúltban tájékoztatta egy fórum keretében a piactér átépítésében érintett kereskedõket a munkálatokkal járó ideiglenes helyszínváltoztatásról, valamint a már meglévõ tervekrõl. A rendezvényen megvitatták a koncepciót, s nem egy esetben terveket befolyásoló javaslatok is születtek.

Az ott elhangzottak alapján az egyik legfontosabb változás a már megismert tervekhez képest, hogy – a korábban tervezett mobil helyett – egy állandó tetőszerkezet kerül megépítésre, amely funkcióját tekintve kettős lesz: a piaci idõszakokban – csakúgy, mint most – az árusítást szolgálja, a szabadidős programok alkalmával pedig mind a nap, mind pedig az eső ellen védelmet nyújt, mi több: ülőhelyek kialakítását is lehetővé teszi majd.

A rendezvényszínpad a fedett tér és a fák közti területen kapna helyet. Szintén a fórum résztvevői javasolták, hogy a második ütemben megépülõ üzletsorhoz kapcsolódóan kerüljön megépítésre egy viszonylag széles árkád, amely a vásárlás komfortosságát növelve lehetőséget teremtene az eső- és napvédett felületek növelésére.

Arról nem is beszélve, hogy rendezvények esetén ezek a fedett területek – különböző vendéglátóhelyeknek placcot adva – szerves részei lehetnének a koncertterületnek.

A személyes találkozó során merült fel az az igény is, hogy a fedett piaci terület megközelítése az áruszállítás szempontjait figyelembe véve kétsávos úton történhessen: az egyik a parkoló, a másik pedig a közlekedõ autóknak biztosítson helyet. Fent említett javaslatok máris beépültek a tervekbe, az újonnan készült látványtervek ezt az állapotot szemléltetik.

Az új városközponttal kapcsolatos ötleteket, gondolatokat az alábbi címre várjuk: varos-rehab@zelkanet.hu

(Zala-Lap, S. P.)

Tartalom megosztása: