keresés a weboldalon

A kéményseprő köszöntése

Zalaegerszeg címer
Hírek

A kéményseprő köszöntése

2024 január 05 - péntek
Több mint harminc éves hagyomány Zalaegerszegen, hogy a kéményseprő az év elején köszönti a polgármestert, rajta keresztül pedig a városlakókat. Ezúttal Kerkai László tolmácsolta az üzenetet.

Sikeres új évet kívánt Zalaegerszeg és a vármegye lakóinak a kéményseprő. A köszöntést Balaicz Zoltán polgármester fogadta, aki úgy fogalmazott: reméli, ez az esztendő is sikeres lesz, mivel a tavalyi jókívánság is célba ért.

A kéményseprők ütemterv szerint végzik a társasházak égéstermék-elvezetőinek vizsgálatát és a szükséges javításokat. 2023-ban jelentősebb problémával nem találkoztak. Befejezték a gyűjtőkémények kiváltását is. A kéményseprői szolgáltatást magánszemélyek is megrendelhetik, akiknek azt tanácsolják: az ellenőrzést ne hagyják az utolsó pillanatra.

Zala vármegyében jelenleg 21 kéményseprő látja el a szolgáltatást. Nemrég négy új munkatársat vettek fel, akik a képzést követően – várhatóan tavasztól – önállóan dolgozhatnak. A katasztrófavédelmi igazgatóság a továbbiakban is várja azok a jelentkezését, akik ezt a szakmát választanák.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: