keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A kerékpáros „nagykövet” Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

A kerékpáros „nagykövet” Zalaegerszegen

2005 május 21 - szombat
A Mosolygó Kórház Alapítvány tevékenységének középpontjában a magyarországi gyermekkórházakban ápolt betegek megsegítése áll. A kerékpár körút március 15-én indult, eddig közel 260 várost keresett fel a holland dr. Albert Royaards, a kerékpáros „nagykövet”, aki a hét végén érkezett Zalaegerszegre.

A naponta 100 kilométer kerékpározó, 63 éves bankár és jogász (hat gyermek édesapja) egészen jól beszél magyarul, mint kiderült nyolc évig dolgozott hazánkban. Most végig kerékpározza az országot és gyűjti az adományokat egy nemes célért, a beteg gyermekek gyógyulásáért.

A városháza előtt Tombi Lajos alpolgármester és Kiss Ferenc, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke fogadta a vendéget és csapatát. Mindketten egyetértettek abban, hogy jó célt szolgál a Mosolygó Kórház Alapítvány, melyet természetesen segít a zalaegerszegi önkormányzat is.

– Jó szívvel fogadjuk a holland kerékpáros „nagykövetet” és örülünk, hogy városunkba is ellátogatott. Mivel alapítványról van szó, pénzügyi támogatásról csak a közgyűlés dönthet – fogalmazott Tombi Lajos.

Kiss Ferenc elmondta: bizottságuk támogatja azokat az akciókat, melyek az egészséges életmódot, a gyógyulást segítik elő. Ez az alapítvány ilyen célt szolgál, nem véletlenül mozdult rá szinte az egész ország. Én úgy gondolom, hogy bizottsági keretből felajánlunk 100 ezer forintot, de a végső szót a közgyűlés mondja majd ki.

Tartalom megosztása: