keresés a weboldalon

A kereszt alatt – kortárs művészeti kiállítás a Göcseji Múzeumban

Zalaegerszeg címer
Hírek

A kereszt alatt – kortárs művészeti kiállítás a Göcseji Múzeumban

2012 március 22 - csütörtök
„A kereszt alatt” címmel kortárs zalai művészek alkotásaiból nyílt kiállítás szerdán este a Göcseji Múzeum időszaki bemutatótermében, a múzeum és a Vitrin Kortárs Művészeti Egyesület rendezésében. A harminc alkotó közel negyven festménye és kisplasztikája a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódik – a témaválasztás ötlete a Pannon Tükör főszerkesztője, Péntek Imre fejében született meg. Az érdeklődőket Balaicz Zoltán alpolgármester köszöntötte, a tárlatot pedig Szabó Vilmos evangélikus lelkész nyitotta meg.

– Amikor elkezdtük a kiállítás szervezését, azt kértük az alkotóktól, hogy műveikben valljanak arról, mit jelent számukra, és velük együtt a ma emberének a Nagyhét, Jézus, a keresztút, a megváltás, a meditáció – mondta a zalaegerszeg.hu-nak Kostyál László művészettörténész. A megyei múzeumigazgató-helyettes úgy értékelte: a művészek – habitusuktól függően – hol teljesen hagyományos módon, hol szokatlan, szubjektív átfogalmazásban közelítették meg a kérdéskört.

Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész – aki korábbi, 20-30 évvel ezelőtti – alkotásait hozta el a kiállítása úgy véli: az európai keresztény kultúra tisztasága elkíséri az embert egész életútján. Ugyanakkor mindenkinek magának kell megtalálni hozzá a kapcsolódási pontokat.

A kereszt alatt című kortárs művészeti tárlat április 29-ig látható a Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermében.

yr

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: