keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A kevesebbet hibázó csapat nyert

Zalaegerszeg címer
Hírek

A kevesebbet hibázó csapat nyert

2008 november 09 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – Soproni sÖrdögök 78-79 (22-17, 16-16, 23-24, 17-22) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1.800 néző. Jv.: Vétek, Szabó G.Zalakerámia ZTE: Hinnant (20/3), Kámán (10/6), Watson (17/6), Jones (15/6), Helbich (6). Csere: Trepák (2), Gáspár (6/6), Simon, Baki 82). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Jól kezdett a Zalakerámia ZTE, főként Jones kosaraival az első negyed közepén 16-10-re vezetett. Az azonban már ekkor is tapasztalható volt, hogy a támadójáték korántsem lesz olyan, mint a Falco ellen volt. A második játékrész közepén a vendégek utolérték a hazaiakat, 26-26-ot mutatott ekkor az eredményjelző.

Az egerszegiek továbbra is görcsösen, sok hibával játszottak, sok volt az eladott labda és a technikai hiba. Az is mutatta, hogy a hazaiak mennyire dekoncentráltak, hogy Watson kétszer egymás után szándékos hibát vétett, ami kiállítást vont maga után. Az ő pontjaira pedig nagy szükség lett volna a végjátékban. Alacsony színvonalú, küzdelmes mérkőzésen a kevesebbet hibázó soproni csapat megérdemelten nyert.

Vélemények: Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Két sokat hibázó csapat találkozóját a fegyelmezettebb nyerte.

Bodrogi Csaba szakmai igazgató: – Ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni. Védekezésben, támadásban egyaránt gyengélkedtünk, a 18 eladott labda mindent megmagyaráz. Pedig nagy szükségünk lett volna a Sopron elleni győzelemre. (Zala-Lap Kft., B. I.)

Tartalom megosztása: