keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A királylány megmentője (mese)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A királylány megmentője (mese)

2015 február 09 - hétfő
Hol volt, hol nem volt, egyszer az erdőben sétáltunk, amikor a Szivárvány völgyben megláttuk a Csoda Palotát. Itt élt nagy boldogságban a király, a királynő és a három királylány. Mindig vidámak, jókedvűek voltak, de akadt ellenségük is, a gonosz boszorkány, aki a szomszéd utcában lakott. Figyelt mindent, mert gonoszságra készült.

A szegény juhász a palota kertjében legeltette a bárányokat. A fűben ülve, mellé mászott egy kígyó. Figyelmeztette a boszorkány tervére, mégpedig arra, hogy el akarja rabolni a legkisebb királylányt. Ezt a juhász nem hagyhatta szó nélkül, ezért elment a királyhoz, aki amint meghallotta, nagyon kétségbe esett. Kihirdette, hogy ahhoz adja a legkisebb lányát, aki megvédi őt. Először egy gazdag nemes jelentkezett, akinek a legjobb barátja egy tündér volt. Az első éjszaka jól telt, nem történt semmi.

Következő éjszaka azonban hangosan zörgette a palota kapuját a boszorkány. Lement hát a gazdag nemes és ajtót nyitott. A boszi ekkor hirtelen elkezdett futni a királylány szobájához. A feléhez érve megjelent a tündér és rászórta a varázsport, amitől a gonosz boszorkány kővé változott. Másnap látta a király, hogy teljesítették a kérését. Hetedhét országra szóló lakodalmat csaptak, még ma is táncolnak, ha el nem fáradtak.

Szili Napsugár 5.a
Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: