keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A költészet napján

Zalaegerszeg címer
Hírek

A költészet napján

2007 április 06 - péntek
Rendhagyó tanítási óra, Keresztury-kiállítás, színpadi műsorok, Weöres Sándor-versek, Jim Morrison-dalok. Ilyen és ehhez hasonló rendezvények várják április 11-én, a költészet napján az érdeklődőket a Gönczi Ferenc ÁMK-ban, melynek részletes programjáról sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Megtudtuk, délelőtt 10 és 12 órakor egy rendhagyó tanítási órát rendeznek az intézményben, ahol a diákok verseket hallgathatnak meg, beszélhetnek egymásnak az elhangzó gondolatokról, de fellép az Under the Bridge zenekar is, míg a Ganz-Munkácsy-iskola tanulói Jim Morrison dalokat adnak elő. A Technikai Szünet Klub szervezésében 19 órától Keresztury Dezső akadémikus és édesapja fotóiból, valamint kézirataiból nyílik kiállítás a Kis napfény étteremben, majd 20 órától a Griff Bábszínház és a Reflex színpad műsorát láthatja a közönség. Emellett fellép Szépligeti Mátyás, Radnóti diplomás versmondó is.

* * *

A költészet napja alkalmából a Pannon Tükör szerkesztősége és a Vitrin Képzőművészeti Egyesület a páterdombi közösségi házban szervez estet a helyi költőknek, de a program keretében megnyílik Nemes László festőművész „Született április 11-én” című tárlata. A rendezvényen – 18.30-kor – dr. Gyimesi Endre polgármester mond köszöntőt, míg Nemes László kiállítását Török Zoltán, a kulturális és idegenforgalmi bizottság elnöke nyitja meg. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: