keresés a weboldalon

A kompenzálásról is egyeztettek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A kompenzálásról is egyeztettek (Videó)

2021 március 09 - kedd
Megközelíti az egymilliárd forintot az az összeg, amit kivett Zalaegerszeg önkormányzatának kasszájából a koronavírus járvány és az azzal járó gazdasági válság. A hiány kompenzálásáról is tárgyalt hétfőn Budapesten Balaicz Zoltán polgármester.

A március 15-ei ünnepség volt az első Zalaegerszegen, ami elmaradt a pandémia miatt 2020-ban. A járvány elleni védekezésből a város is jelentős részt vállalt. A plusz kiadások mellett nehezítette az önkormányzat pénzügyi helyzetét a helyi iparűzési adó csökkenése, majd felezése, a gépjárműadó átcsoportosítása, illetve az ingyenes parkolás bevezetése.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Balaicz Zoltán arról is beszámolt Gulyás Gergely miniszternek, hogyan áll Zalaegerszeg a Modern Városok Program egyes elemeinek megvalósításával. Ezek közül kiemelte: a tervezett időpontra, azaz 2023-ra befejeződhet az M76-os út építése. Ugyancsak jól haladnak a munkálatokkal az uszodánál, valamint az Alsóerdei sport- és élményközpontban. A polgármester hozzátette: hamarosan kezdődik a Kovács Károly Városépítő Program, melynek keretében közel 100 helyszínen, összesen 15 milliárd forintból végeznek felújításokat.

F.M./F.M.

Tartalom megosztása: