keresés a weboldalon

A Körmend nyerte a negyediket

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Körmend nyerte a negyediket

2016 április 20 - szerda
A középszakasz legjobban várt hazai bajnokiján az EGIS Körmenet fogadta a Zalakerámia ZTE KK. A két csapat immár negyedszer találkozott ebben a szezonban.

Zalakerámia ZTE KK – EGIS Körmend 85-100 (29-24, 15-32, 21-20, 20-24)
Zalaegerszeg, 2800 néző, Jv: Papp, Kapitány, Tőzsér
Zalakerámia ZTE KK: Kinney 8/6, Govens 26/12, Kerpel­Fronius 9/3, Mohácsi 4, Balmazovic 26/15. Csere: Czinger 2, Velkey 2, Kis R. 2, Olasz 4. Vezetőedző: Bencze Tamás.
EGIS Körmend: Petty 16, Channels 19/6, McKinney 25/18, Dickerson 18/12, Duinker 15/3. Csere: Tóth N., Ferencz 4, Lakosa 3/3. Vezetőedző: Teo Cizmic.

Zsúfolásig telt a Városi Sportcsarnok az idei negyedik örökrangadóra. A találkozó előtt kiderült, hogy Mohácsi ott lehet a társakkal, míg Pantelic nem vállalta a játékot.

Triplapárbajjal indult a találkozó, majd Balmazovic remek kosaraival elhúzott a ZTE. A szerb légiós nagyon élt a pályán és a 7. percre már héttel vezettünk (27-14). A játékrész hajrájában McKinney hármasára Czinger egy közelivel felelt, majd Kinney szórt egy távolit (29-20). A negyed végén McKinney szerzett még két duplát és ezzel alakult ki a negyed végeredménye (29-24).

A második negyed elején Dickerson és Channels pontjaival egy pontra feljött a Körmend (29-28). A 12. perc elején Govens triplája a legjobbkor jött. Channels duplájára Kinney válaszolt (34-30). 15. percben az extázisban játszó Balmazovic újabb hármassal 40-34-re vezettek a hazaiak. Vendég időkérés után Duinker egy horogdobással, majd McKinney egy hármassal egy pontra csökkentette a Körmend hátrányát. A 17. perc elején egy elrontott támadás után McKinney újabb távolijával már a vendégek vezettek (40-42). Sajnos az időkésé sem segített a csapaton és Kineny részleges kiválása tovább rontotta a helyzetet. A negyed vége egyértelműen a Körmendé volt és 12 pontos előnyt szereztek a nagyszünetre.

A harmadik negyedben Kineny visszatért, de egy időre Kerpel-Fronius esett ki a vállát fájlalva. Küzdött a ZTE és a negyed felénél Govens újabb duplájával három pontra csökkent a különbség. (54-57). Dickerson kettő triplájával lendületbe jött a vendégcsapat. ZTE időkérés után Dickerson szerzett újabb távolit, majd Duinker pontjaira Govens válaszolt egy közelivel (56-68). A 28. percelején egy vitatható szituációban Mohácsi kipontozódott, aki lefele mehet még egy technikait is kapott. Petty végezte volna el a büntetőket, amikor egy a pályára bedobott tárgyat küldött vissza a feladnak így ő is technikait kapott. A negyed végén Olasz remekül szállt be a játékba és harcosságának köszönhetően csökkent a hátrányunk (65-76).

A záró negyedben megpróbálta ledolgozni hátrányát a ZTE, de a remekül dobó vendégek sorra visszaverték a felzárkózási kísérleteket. Állandósult a tíz pont körüli vendégvezetés. Nagyot harcoltak a fiúk és a 37. percben Balmazovic büntetőjével és Govens közelijével nyolc pontra zárkóztak (81-89). És ezzel mondhatni el is lőtték a puskaporukat a hazaiak. A hajrára a ZTE játéka széteset és a Körmend elérve a 100 pontot megnyerte a találkozót.
Bencze Tamás: – Gratulálok a Körmendnek, mert megérdemelten nyert. Az viszont látszott, hogy Pantelic nélkül mennyire másként kell védekezni. A körmendi dobóforma ma kiváló volt, de nem mehetek el csapatom dicsérete mellett sem, hogy ebben az összetételben ekkorát harcolt.

A következő fordulóban szabadnapos lesz a ZTE KK, és az utolsó április 27-i körben Szolnokra utazik majd.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Jóna István

Tartalom megosztása: