keresés a weboldalon

A környezettudatosság jegyében vetélkedtek

Zalaegerszeg címer
Hírek

A környezettudatosság jegyében vetélkedtek

2009 december 11 - péntek
A városi önkormányzat az oktatási intézmények környezeti nevelésének elősegítése érdekében pályázatot írt ki a fenntartásában működő óvodák és iskolák számára. A több száz gyereket megmozgató néhány hetes akció végén a díjazásra december 9-10-én került sor a Kölcsey-gimnáziumban.

Az óvodások és alsó tagozatosok alkotói pályázaton vehettek részt „Kedvenc háziállatom” címmel. A legjobbak számára a jutalomjátékokat és könyvutalványokat Tombi Lajos alpolgármester adta át. Az általános iskolák felső tagozatosai és a középiskolások számára környezet és természetvédelmi versenyt hirdettek.

Ötven induló csapat közül a két írásbeli forduló után a legjobbak mérkőztek a döntőben. Számot kellett adni a közvetlen környezet növény és állatvilágáról, a védettséget élvező helyi értékekről, a régióban található nemzeti parkokról, a szelektív hulladékgyűjtésről, és a globális természeti problémákról.

A feladatsort Sümeghy Gabriella környezetvédelmi szakreferens, a vetélkedő moderátora és Pozsik Lajos, a házigazda intézmény biológia tanára állították össze. A gyerekek felkészültségét a kis pont különbségek mutatták a legjobban, jegyezte meg örömmel Dékány Endre, a zsűri elnöke, a város műszaki bizottságának elnöke. 

 Kiegyensúlyozott volt a mezőny. A város kamatoztathat ebből a felkészültségből és érdeklődésből. Ezért az önkormányzat költségvetéséből és a környezetvédelmi alapból támogatjuk az efféle tudatos környezeti nevelést, melynek legjobb helyszíne az iskola – mondta Dékány Endre, majd köszönetét fejezte ki a diákok mellett a tanároknak és iskoláknak. A döntő egyik legérdekesebb feladatának a globális felmelegedés elleni teendőket taglaló plakátkészítés bizonyult.

A szép munkák láttán Nagy András, a Városgazdálkodási Kft. igazgatója bejelentette, hogy a közeljövőben rajzpályázatot fognak kiírni a témakörben. Az általános iskolások közül az Eötvös – iskola Kockacukor csapata végzett az élen, míg a középiskolások mezőnyében az Ady-gimnázium tanulói. Nagyobb értékű könyvutalványok mellett az Óvári Miklós szerkesztette Zalaegerszegi értékőrző című kiadványt kapták ajándékba a versenyzők.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: