keresés a weboldalon

A közbeszerzési eljárás tapasztalatairól

Zalaegerszeg címer
Hírek

A közbeszerzési eljárás tapasztalatairól

2006 július 06 - csütörtök
A zalaegerszegi önkormányzat héttagú beszerzési testülete 100. jubileumi, kibővített ülését tartotta az elmúlt héten. Dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntőjében elmondta: 300 közbeszerzési eljárást indítottak az elmúlt két évben. A zalaegerszegi és zalai vállalkozók sikerrel pályáztak, mintegy 70 százalékban helyiek nyerték el a különböző munkákat. A testület 4,5 milliárd forintot pályáztattak. A két év során mindössze egy pályázatot támadtak meg.

Rigó Csaba, a beszerzési testület elnöke rész6letesen beszélt a helyi közbeszerzési tapasztalatokról és eredményekről. Mint fogalmazott, komoly siker, hogy helyi cégeket tudtak helyzetbe hozni, és azoknál a pályázatoknál, ahol nem zalaiak nyertek, ott is keretszerződés alapján a munkák egy részét zalaegerszegi vállalkozók végezték.

A közbeszerzések „leg”-jeiről elmondta: a legmegalapozottabban előkészített eljárás a 2005 évi nemzeti energiaracionalizálási program keretében meghirdetett intézményi ablakcsere, valamint a bozsoki ivóvíz beruházás és az A kategóriás műfüves pálya építése volt.

A legnagyobb értékűnek az Idősek Otthona közbeszerzési eljárását említette. A legnagyobb versenyt – 10 ajánlat érkezett – az egyik kerékpárút szakasz váltotta ki. Az egyik pályázat során pedig a végleges árról 23 fordulóban tárgyaltak, végül az eredeti ár 48 százalékkal csökkent. Műszaki szempontból a legérdekesebb eljárás, edig a Berzsenyi-Bíró Márton utcai körforgalom volt, hangzott el a beszámoló során.
A testületi ülés végén felszeletelték a jubileumi tortát. (Zala-Lap Kft., V. Zs., P. K. E.)

Tartalom megosztása: