keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A közgyűlés után felgyorsultak az események

Zalaegerszeg címer
Hírek

A közgyűlés után felgyorsultak az események

2005 július 06 - szerda
A ZTE FC Rt. tegnap délutáni közgyűlése érdemi döntések nélkül ért véget, azonban ezt követően felgyorsultak az események.

– Tegnap az éjszakai órákban aláírásra kerültek azok a megállapodások, amelyek reményeink szerint hosszútávon biztosítják a labdarúgók eredményes szereplésének, működésének feltételeit – tájékoztatott dr. Gyimesi Endre polgármester. – Ezek azért késtek, mert a Nagy Ferenc által képviselt befektetői csoporton belül bizonyos kérdéseket ekkora sikerült tisztázni. Természetesen  változások lesznek az rt. vezetésében, a legközelebbi, rendkívüli közgyűlésen az a tulajdonosi kör veszi át az irányítást, amelyik vállalta az NB-I.-es szerepléshez szükséges anyagi háttér megteremtését, az önkormányzat támogatása mellett. A 10 évre szóló megállapodások lényeges része, hogy NB-I.-ben kell szerepelnie a csapatnak, Zalaegerszegen kell játszania és nevében is szerepelnie kell a város nevének. 

 – A rt. közgyűlését követően 22 óra körül került véglegesítésre a megállapodás – mondja Nagy Ferenc – amit egy öt fős befektetői csoport, valamint dr. Gyimesi Endre polgármester, Rigó Csaba, a gazdasági bizottság elnöke és dr. Kovács Gábor jegyző láttott el kézjegyével. Várhatóan július 26-ra újabb rendkívüli közgyűlést hívunk össze, ekkor kerül sor az új vezetés megválasztására.  Addig ügyvezetőként én irányítom a klubot.

A történtekről megkérdeztük Tóth Gézát, a még hivatalban lévő elnököt is.
– Tudomásom van róla, hogy az önkormányzat és a Nagy Ferenc által vezetett befektetői csoport aláírta a megállapodást – így Tóth Géza. – Aminek a lényege, hogy a befektetői csoport az irányítást megkapja. Hivatalosan még én vagyok az elnök, és nem tudok róla, hogy Nagy Ferencet megbíztam volna az ügyvezetői tendők ellátásával. Azonban jelenleg van két igazgatósági tag – Németh Ferenc és Prófusz Róbert -, akik az új igazgatóságnak is tagjai lesznek s az SZMSZ szerint aláírási joggal bírnak, így nem bénul meg a klub élete. A magam részéről egyébként keresem a jogi utat, hogy miképpen tudnék még a rendkívüli közgyűlés előtt távozni a ZTE éléről.

Tartalom megosztása: