keresés a weboldalon

A külföldi piacra lépés lehetőségeiről tartottak fórumot Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A külföldi piacra lépés lehetőségeiről tartottak fórumot Zalaegerszegen (Videó)

2015 szeptember 22 - kedd
Zalaegerszegre érkezett az „Exportra fel!” című fórumsorozat. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Export-Import Bank által szervezett eseményen a résztvevők a külpiacra lépés lehetőségeiről tájékozódtak.

A megjelenteket Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte, aki emlékeztetett: az önkormányzat az utóbbi hónapokban több lépéssel segítette a helyi vállalkozókat.

Szabó László miniszterhelyettes az állam exportösztönző lépéseire hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a külügyi tárca átszervezése óta jelentős gazdasági eredményeket sikerült elérni.

A fórumsorozat egyik kiemelt célja, hogy ösztönözze a magyar vállalkozók külföldi szerepvállalását. Ebben az állami tulajdonú Magyar Export-Import Bank segítségére is számíthatnak – hangsúlyozta Puskás András, a Magyar EXIM Bank vezérigazgató-helyettese.

Az előadásokat követően a szervezők kerekasztal beszélgetésre invitálták a jelen lévő cégek képviselőit. Itt az érintettek többek között a külkereskedelem gyakorlati tapasztalatairól informálódhattak.

K.Zs./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: