keresés a weboldalon

A kultúra szolgálatában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A kultúra szolgálatában (Videó)

2019 január 23 - szerda
Gálaestet tartottak a Magyar Kultúra Napján. A Hevesi Sándor Színházban rendezett eseményen elismerték a kiemelkedő munkát végző közművelődési szakembereket, valamint – immár hagyományosan – ebből az alkalomból átadták a Kultúra mecénása díjat is.

A 100 éve elhunyt költő, Ady Endre szavaival köszöntötte a megjelenteket a házigazda intézmény igazgatója, Besenczi Árpád. Mint fogalmazott, büszkék lehetünk kultúránkra, magyarságunkra, nyelvünkre, irodalmunkra, képző- valamint színházművészetünkre, azaz mindarra, ami a magyar kultúrát jelenti. Balaicz Zoltán polgármester szerint a hagyományőrzés lényege a folytonosság. Ezért is díjazzák minden évben azokat a cégeket illetve magánszemélyeket, akik lehetőségeik szerint támogatják a kultúrát. Idén ennek mecénása az M7 Takarékszövetkezet lett.

A takarékszövetkezet székhelye egy éve költözött Somogy megyéből Zalába. A színház mellett különböző nyáresti programokat és falusi rendezvényeket is támogat – mondta dr. Tófeji Edina, az M7 Takarékszövetkezet elnöke.

A Kultúra mecénása mellett immár 4. alkalommal díjazták a kulturális területen tevékenykedő szakembereket. Most Marx Mária muzeológusnak, Nagy Johannának a Városi Művelődési Központ közművelődési szakemberének, valamint Sebestyénné Horváth Margitnak a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettesének mondtak köszönetet.

Gy.A./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: