keresés a weboldalon

A kupáért játszhatunk

Zalaegerszeg címer
Hírek

A kupáért játszhatunk

2010 április 17 - szombat
Albacomp – Zalakerámia ZTE 72-80 ( 21-21, 22-23, 14-15, 15-22) Magyar Kupa kosárlabda-mérkőzés a döntőbe jutásért. Székesfehérvár, 2000 néző. Jv.: Valovics, Hegedüs, Benczúr. Albacomp: Simon B. (28/12), Toya (6), Lee (15), Radovics (13/6), Keller. Csere: Farkas (3), Hanga (2), Banks (3), Bódi (2), Fodor. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

ZTE: Hinnant (12/6), Watson (20/3), Kámán (3/3), Wilson (11), Trepák (22/9). Csere: Baki (8/3), Tóth Á. (2), Timberlake (4), Gáspár (8/3). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

A hazai pálya előnyét élvező fehérváriak lendületesen kezdtek, 4-0ra vezettek. A zalaiak azonban gyorsan nyomukba eredtek. A negyed közepén a ZTE vezetett 16-13-ra. Hullámzott a játék, felváltva vezettek a csapatok. A hazai oldalon Simon Balázs, míg a ZTE-nél Trepák vállalta fel a leginkábbpontgyártást.

Ádáz csata folyt a pályán, a ZTE-nél mindig akadt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtponton. A nagyszünet után Völgyi Péter edző Gáspárt állította a hazaiak pontgyárosára, Simonra, ami nagyszerű húzásnak bizonyult. A fehérváriak játékosa ugyanis már közel sem villogott annyira, mint az első két negyedben. Ennek ellenére a ZTE-nek csak a 36. percben sikerült 67-73-ra elhúznia.

Az Albacomp még két pontra felzárkózott, de Gáspár triplája a kegyelemdöfést jelentette, majd Hinnant és a nagyszerű teljesítményt nyújtó Trepák pontjai biztossá tették, hogy a ZTE szombaton a Magyar Kupáért mérkőzhet.

Vélemények

Bodrogi Csaba, a ZTE szakmai igazgatója: – Végig kiélezett csata folyt a pályán, az első félidőben nem tudtuk megoldani Simon semlegesítését. Minden dicséretet megérdemelnek a fiúk, mert a játékvezetők nagy hazai pályát biztosítottak az Albának. Ha mi ekkorát kapunk, akkor bajnokok leszünk. A holnapi mérkőzésen is nagyon kell figyelnünk, s meg lehet a kupa.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Nagy küzdelemben nyertünk. Mi döntött javunkra? Nálunk a cserék, Baki és Gáspár sokkal többet tudott hozzátenni a játékhoz, mint a fehérvári oldalon lévők. Holnap is kemény mérkőzés vár ránk, mert a mai volt a nehezebb, és biztosan kell egy kis idő, míg átlendülünk a holtponton.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: – Idegenben, s főként Fehérváron nyerni mindig értékes. A nagyszünet után valóban azzal bízott meg Völgyi Péter, hogy védekezésben fogjam meg Simon Balázst. Örülök, hogy sikerült, és egy fontos 3 pontossal biztossá tettem sikerünket. Holnap is kemény csata vár ránk.

Simon László, a ZTE játékosa: – Igaz, hogy csak a padról szurkoltam a fiúknak, de óriásit játszottak. Bizakodom, hogy holnap is sikerül nyernünk.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.
Fotó: B. M.)

Tartalom megosztása: