keresés a weboldalon

A lakók kérése parancs

Zalaegerszeg címer
Hírek

A lakók kérése parancs

2004 szeptember 03 - péntek
Amikor arra kérjük, adjon áttekintést a választókörzetében idén, illetve a ciklusban megvalósult beruházásokról, Kauzli József a 2002-es helyhatósági választásokra készült szórólapjához nyúl. Azon tételesen felsorolta, mi mindent szeretne megvalósítani körzetében, a Kertváros Köztársaság útja és a Hegyalja út közé eső szakaszán. Az értékeléskor jó támpont a lista, melyből rövid időn belül kiderül: nem kell 2006-ig várni az elképzelések beteljesülésével, hiszen 95 százalékban végbementek máig a Kauzli József által ígértek.

– Jómagam mindig arra törekedtem, hogy próbáljuk behozni a Kertváros elmaradásait az infrastruktúra tekintetében. Gondolok itt az utak és járdák rendbetételére, a közvilágítás kiépítésére, parkolók, játszóterek felújítására. Örömmel mondhatom, hogy valamennyi területen sikerült szép eredményeket elérnünk – fogalmaz Kauzli József. – Igaz ez az elmúlt esztendőkre, de az idei évre is. Tavaly megcsináltuk a nagyobb gépkocsiparkolók alapozását, illetve szegéllyel láttuk el azokat. Nemrégiben pedig leaszfaltoztuk az Erkel Ferenc utcai és a Hajnal utcai parkolót. Ezzel egy időben a közvilágítás is kiépült az érintett területeken. Ugyancsak fontos feladatnak tartottam a rossz állapotban lévő járdák rendbetételét. Ily módon készült el a Hegyalja utcai járda a Sas utcától az autóbuszváróig terjedő szakasza, illetve a Pálóczi Horváth Ádám utca járdája.
A választásokat megelőzően kaptam pluszterületeket a körzethez. Ennek kapcsán azt vállaltam, hogy záros határidőn belül az új utcákat is szerves részévé tesszük a körzetnek, elindítjuk felzárkózásukat – folytatja intézkedései felsorolását az önkormányzati képviselő. – Így is tettünk, hiszen aszfaltburkolatot kapott az Erkel Ferenc utca a Hegyalja utcától a város felé eső szakasza is. Rengeteg kátyú nehezítette ott a közlekedést, amit sikerült most megszüntetnünk.
Az infrastrukturális beruházásokon túl igyekszünk figyelni az esztétikumra is. Hosszú idő után kicseréltük a Sas és a Hegyalja utca sarkán csúfoskodó bádogbódét, ami valaha autóbuszváróként szolgált. Helyére egy korszerű várót telepítettünk. Legnagyobb örömömre, annyira magukénak érzik az új létesítményt a környéken lakók, hogy rendszeresen takarítják annak környékét.
Nem az önkormányzat beruházásában ugyan, de elkészült napjainkra a Zala Volán Rt. új autóbusz-decentruma a Köztársaság út végén. A beruházásnak köszönhetően korszerű és egyben impozáns autóbuszváró létesült a Legenda- szobor szomszédságában, nagy lökést adva a környék rendezettségének, látványának.

Ismét számos területen fejlődött tehát idén Kauzli József választókörzete, a képviselő azonban tovább menetel. Újabb tervei vannak, melyek döntő többségének megvalósítására a környéken lakók kérik.
– Nagyon örülök annak, hogy rendszeresen fordulnak hozzám kéréseikkel a körzetemben élők. Én az ő felvetéseiket nem is kérésnek, inkább parancsnak tekintem, és igyekszem mindent megtenni az elképzelések valóra váltása érdekében – mondja Kauzli József. – A lakók kérésére folyamatosan növeljük a szemétgyűjtők számát. Sokan fordultak hozzám azzal a kéréssel, hogy tegyük rendbe a Legenda- szoborral szemben található játszóteret. Ígérhetem, hogy még az ősz folyamán teljes egészében megújul a szóban forgó játszótér. Az uniós szabványoknak megfelelő játszóeszközök kerülnek a parkba. Ugyancsak kérték a lakók, hogy létesítsünk ivókutat a játszótereken. Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy idén már nem, de jövőre elindulunk ez irányba is, és lehetőség szerint valamennyi működő játszótéren lehetővé tesszük az ivóvíz-vételezést.
Az aszfaltos parkolóra vágyóknak azt üzeni a képviselő, hogy 2005-ben a Pálóczi Horváth Ádám, illetve a Mészáros Lázár utcai parkoló kap burkolatot. Ezt követően a környék csinosítására kíván nagyobb gondot fordítani. Tervei között szerepel a virágok számának növelése, illetve a közparkok szépítése.
Kauzli József büszkesége a Kertvárosi Lakótelepi Sportegyesület, amely jelenleg közel 500 tagot számlál.

Tartalom megosztása: