keresés a weboldalon

A lakossági igényekhez igazodva (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A lakossági igényekhez igazodva (Videó)

2013 május 03 - péntek
Kis lépés a költségvetésnek, de nagy lépés a környéken élőknek – ezt Doszpoth Attila alpolgármester mondta ma a Kertvárosban. A településrészen lakossági kezdeményezésre parkoló bővítés, járdaépítés és parkosítás valósult meg.

Az elmúlt 5-6 évben folyamatosan fejlesztések voltak a Kertvárosban – mondta köszöntőjében Balaicz Zoltán. Az alpolgármester rámutatott: a településrészen játszótér épült és számos járdaszakasz is megújult. Többségében lakossági kezdeményezésre – folytatta Doszpoth Attila. A műszaki ügyekért felelős alpolgármester azt mondta: ez is mutatja az önkormányzat és a lakosság jó kapcsolatát. 


A Ciklámen utca mellett mintegy 200 négyzetméteren parkosítottak. 60 méter hosszon pedig térköves járdát építettek. Utóbbira azért volt nagy szükség, mert az itt élő mozgássérült fiatalembernek sokszor az útón kellett közlekednie, hogy átjusson az orvosi rendelőbe. A környéken sok a kismama, ők is biztonságosabban közlekedhetnek ezután.
A lakossági igényeknek megfelelően 8 új parkolót is kialakítottak, köztük két mozgássérülteknek fenntartott helyet- tudtuk meg Horváth László önkormányzati képviselőtől.


A parkoló bővítés és a gyalogjárda építésére közel öt és fél millió forintot költöttek. A parkosításra pedig csaknem kilencszáz ezer forintot.
S.Z/N.G
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: