keresés a weboldalon

A légiósok fele már megvan

Zalaegerszeg címer
Hírek

A légiósok fele már megvan

2018 július 11 - szerda
A fiatal igazolásokat bemutató sajtótájékoztatón is elhangzott, hogy több kiszemelt légiósnak is ajánlatot küldött a Zalakerámia ZTE KK vezetősége, amelyek közül ketten elfogadták a klub ajánlatát.

Az első érkező Bernard Thompson, aki az egyetemi évek után 2015-ben kezdte meg légiós karrierjét. Elsőször a szlovák Komarno csapatában játszott, majd a német PROA bajnokságban, az MLP Heidelberg együttesét erősítette. Thompson nem ismeretlen a zalai közönségnek, hiszen a 2017/2018-as szezont a felsőházba jutó Kecskemét csapatában töltötte, ahol 26 mérkőzésen lépett pályára és 14.3 pontot, 6.7 lepattanót, 2.7 gólpasszt és 19.6 VAL értéket szorgoskodott össze. Labdaszerzési átlagban a legjobb volt az elmúlt szezonban. A 25 éves,191 cmmagas hátvéddel a szezon végéig szóló szerződést kötött a klub.

A klub rövid időn belül a másik hátvéd posztra is megtalálta a légiósát Dustin Ware személyében. Dustin az egyetemi évek után 2012-ben érkezett Európába és a Cibona Zagreb csapatában kezdte légiós karrierjét. A következő időszakban a Bundesliga II-es Weissenhorn Youngstarsban, majd a szintén német Ratiopharm Ulm csapataiban töltötte. 2014-ben szerződött Magyarországra a Jászberény csapatához, ahol akkor Bencze Tamás volt az edző. Ebben az időszakban 19 mérkőzésen 19.5 pontot átlagolva egyértelmű vezére volt a jászságiaknak. 2015-17 között a francia PROB csoportban szereplő Vichy-Clermont csapatában játszott 16 pontos átlagot hozva. Az elmúlt é kalandos volt Dustin számára, mert a francia A ligából (Boulazac) indulva novemberben a bolgár Lucoil Academic Sofia csapatába igazolt, majd december közepétől a görög első osztályban szereplő Kolossos H Hotels csapatába fejezte be az idényt. A 28 éves,183 cmmagas irányítóval a szezon végég kötött szerződést a klub. Bencze Tamás keretében még kettő légiós hely kiadó a 3-as és az 5-ös posztra.

Bernard Thompson és Dustin Ware szeptember 1-én érkezik majd Zalaegerszegre.

 

-P-

Tartalom megosztása: