keresés a weboldalon

A legjobbak között (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A legjobbak között (Videó)

2016 november 07 - hétfő
11 város képviselője vehetett át kitüntetést pénteken a Fővárosi Önkormányzat Dísztermében. Zalaegerszeg a legösszetettebb, a fenntartható városért kategóriában kapott elismerést a Holnap városáért díj 2016-os pályázatán. A City Hungary által indított program egyfajta ösztöndíj rendszer, mely több szempontból értékeli a résztvevőket.

A Holnap Városáért díj átadóját pénteken Réthelyi Miklós az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke, korábbi nemzeti erőforrás miniszter nyitotta meg Budapesten.

A zalai megyeszékhely elismerésében egyik fő szempont az öko-tudatos magatartás volt. Balaicz Zoltán polgármester szerint a szelektív hulladékgyűjtés, és a bio-gázas buszok működtetése is fontos volt a bírálók számára.

A polgármester hozzátette még: több éves munka visszajelzése ez a díj. Ami nemcsak a városvezetésnek, de az egész helyi közösségnek is érdem.

A pályázati kiírás augusztusban jelent meg, összeállítása közel 3 hétig tartott – erről Nagy Tibor, a stratégiai és pályázati csoport vezetője számolt be.

A zsűri mérlegelte azt is, hogy a város miként tudja kihasználni gazdasági, társadalmi és természeti adottságait a fejlődés érdekében. Az elismeréssel Zalaegerszeg 3 évig jogosult a fenntartható városért cím használatára.

Gy.A./Cs.M.

Tartalom megosztása: