keresés a weboldalon

A legszebb konyhakert (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A legszebb konyhakert (Videó)

2016 április 06 - szerda
Második alkalommal keresik Zalaegerszeg legszebb konyhakertjét. A versenyre azoknak a jelentkezését várják, akiknek van veteményesük és szívesen termesztenek zöldséget és gyümölcsöt. A pályázók különböző kategóriákban nevezhetnek. A részletekről egy zalaegerszegi család udvarában tartottak sajtótájékoztatót.

A veteményest Visi Zoltán és felesége közösen gondozza. Tavaly – a 20 pályázó közül- ők nyerték el a város legszebb konyhakertje elismerést és a zsűri különdíját is.

A sajtótájékoztatón Vigh László országgyűlési képviselő arról tájékoztatott, hogy a programban 2015-ben több mint 200 település, közel 8000 kerttulajdonos vett részt. Tolvaj Márta alpolgármester arra emlékeztetett, hogy az ötlet Kovács Szilviától, Karcag alpolgármesterétől származik, aki ily módon is a kertészkedést kívánja népszerűsíteni.

A zalaegerszegi versenyre idén 7 kategóriában lehet nevezni. A zártkert tulajdonosok mellett a megmérettetésen azok is részt vehetnek, akik balkonon, edényekben termesztik a növényeket. A jelentkezési lap letölthető a www.zalaegerszeg.hu oldalról, illetve igényelhető a városháza portáján, ahová a pályázatokat május 31-ig kell leadni.

N.D./Cs.M.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: