keresés a weboldalon

A legügyesebb környezetvédők

Zalaegerszeg címer
Hírek

A legügyesebb környezetvédők

2013 március 07 - csütörtök
Az „Energiatakarékossági Világnap” alkalmából „Fenntarthatósági vetélkedőt” szervezett a Zöld Kampusz Zalaegerszeg, amelyre mi, landorhegyis diákok is beneveztünk. A versenyre 2013. március 5-én került sor a régi Számviteli Főiskolán.

Csapatunk, a Green Peace október óta készült a megmérettetésre, ugyanis Vas Gyula bácsi és Éva néni környezetvédelmi szakkört tartott nekünk. A szakkörösök közül öten kerültünk be a versenyző csapatba: Gerencsér Boglárka, Rábai Dóra, Kőröspataki András, Kuba Rebeka, Némethi Nóra, mindnyájan 8. osztályos tanulók.

A vetélkedő egy kérdőív kitöltésével kezdődött, amelyből kiderült a szervezők részére, ki milyen környezetvédelmi ismeretekkel rendelkezik.

Utána túrára indultunk, táblákon feliratokkal találkoztunk. Ezek információkat adtak különböző környezetvédelmi ágazatokról, mint például a szelektív hulladékgyűjtés, geotermikus energia, esővíz-felhasználás, környezetbarát közlekedés.

Ezekből minél többet meg kellett jegyeznünk, hiszen utunkról visszatérve újból ki kellett töltenünk a kérdőívet.

Majd egy fogalmazás, keresztrejtvény és totó várt ránk. Ügyességi feladatokban is összemérte erejét a négy résztvevő nyolcadikos csapat.

A zsűri rövid tanácskozás után kihirdette, hogy a Landorhegyi iskola tanulói kerültek a dobogó legfelső fokára, mint a legkiválóbb környezetvédők. Boldogan vettük át az oklevelet és az ajándékokat, a napelemes rádiókat, kerékpárlámpákat, egyéb apróságokat.

Tanáraink is nagyon büszkék ránk!

Kőröspataki András
8.c
Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola

Tartalom megosztása: