keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A lényeg, hogy győztünk

Zalaegerszeg címer
Hírek

A lényeg, hogy győztünk

2010 április 22 - csütörtök
Zalakerámia ZTE – Soproni KC 77-64 (19-23, 19-14, 24-19, 15-8) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Rájátszás az 1-8. helyért. Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Forrai, Bognár, Farkas.

ZTE: Hinnant (18/9), Kámán (8/3), Wilson (8), Watson (16/3), Trepák (5/3). Csere: Tóth Á. (4), Timberlake (8), Gáspár (2). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Sopron: Richardson (12/3), Brooks (10/3), Molnár (3), Szabó Zs. (8/3), Knight (18). Csere Keresztes (2), Pojbics (3/3), Halmai (7/3), Gombás. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

A mérkőzés előtt a junior bajnokságban ezüstérmes ZTE csapatát köszöntötték, amely Baján a házigazdák mögött lett ezüstérmes. A rájátszás első mérkőzését gyengén kezdte a ZTE. Úgy látszik, a Magyar Kupa döntő fáradtsága még hatott, mert 5 perc alatt a zalaiak mindössze 4 pontot dobtak. A vendégek zónavédekezését kinti dobásokkal nem sikerült feltörni.

A ZTE gépezete a második negyedben is csikorgott, sok volt a pontatlan dobás. Az a sem tetszett hazai oldalon, hogy a vendégek rendre a támadó idő végén dobták el a labdákat, többnyire sikerrel. Tóth Ádám „zsákolásával” a nagy szünetben mégis a ZTE vezetett. A pihenő után sem kapták el a „fonalat” a hazaiak. A Sopron visszavette a vezetést, a zalaiak futottak az eredmény után.

A harmadik negyed végére lett csak nagyobb a különbség a két csapat között. A befejező játékrész is ádáz csatát hozott. A ZTE védekezése valamelyest feljavult, amely meghozta számára a fontos győzelmet. A szombati soproni találkozón a ma mutatott játéknál több kell, ha a kék-fehérek 3-0-ával akarnak túllépni a hűség városának csapatán.

Vélemények

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Egy nullra vezetünk, ez a lényeg. Két fáradt csapat küzdelmes mérkőzését láthatták a nézők.

Meszlényi Róbert, a Soproni KC vezetőedzője: Túl sok könnyű kosarat dobhatott a ZTE, és a hajrában kijött a két „kispad” hosszúsága közti különbség.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE játékosa: – A play off más mint az alapszakasz. A kezekben és a lábakban még ott volt a Magyar Kupa döntőbeli mérkőzések fáradtsága.

Trepák Zoltán, a Zalakerámia ZTE játékosa: – A rájátszás ilyen küzdelmes, nyertünk, ez a lényeg. Jön a soproni mérkőzés, ott is győzni akarunk.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.)

Tartalom megosztása: