keresés a weboldalon

A magyar futsal válogatott edzője Sito Rivera tartott edzést Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

A magyar futsal válogatott edzője Sito Rivera tartott edzést Zalaegerszegen

2016 augusztus 19 - péntek
Az elmúlt héten a magyar futsal válogatott szövetségi kapitányát, Sito Rivera-t fogadta a Göcsej SK férfi NB I-es futsal csapata.

A megyeszékhelyi futsalosoknak a spanyol szakember a Kölcsey Ferenc Gimnázium tornatermében vezényelt edzést, ami majdnem szűkösnek bizonyult, hiszen aki élt és mozgott az részt vett az edzésen, mivel nem akárkitől tanulhattak a játékosok. Friss Szabolcs a klub elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy lehetőség van rá a Labdarúgó Szövetség engedélyével, hogy a szövetségi kapitány a kluboknál is tartson bemutató edzést. A Göcsej SK élt ezzel a lehetőséggel és Tánczos Tibor szakmai vezető közreműködésével Sito mester Zalaegerszegre látogathatott.
A spanyol szakember, aki 2010 óta irányítja a szakmai munkát Magyarországon, először jár Zalaegerszegen és örült a felkérésnek:

– Nagyon jó érzés tudni, hogy van olyan magyar klub, aki szeretne tanulni és fejlődni, a futsalt magasabb szinten művelni. Azért dolgozom Magyarországon, hogy segíthessek.

 

A szövetségi kapitány elmondta, hogy a legfontosabbnak tarja, hogy a játékosok értsék meg a futsal játékrendszerét és szabályszerűségét, így elindulhat egy fokozatos fejlődés egyénileg és csapatszinten is. A spanyol szakembert arról is kérdeztük, hogy mit tanácsol a magyar edzőknek:

-Nincs csoda! A munka az, amit elsősorban el kell végezni. Heti három edzéssel lehet a szintet tartani,4-5 edzéssel lehet fejlődni. A türelem az elsődleges dolog és az utánpótlás nevelés, ami a folyamatosságot és állandóságot jelentheti egy klub életében. Bagó Gábort ismerem, hiszen rendszeresen ott volt az előadásaimon, kérdéseket tett fel és látszik, hogy érdekli a futsal. Egy tehetséges fiatal edzőt ismertem meg a személyében, aki rövid időn belül szép jövő elé nézhet.

Friss Szabolcs a Göcsej SK elnöke nem titkolta, hogy sokat vár ettől a találkozástól:

-Egy pozitív folyamat elindulását várjuk ettől a lehetőségtől, hiszen a világ egyik legjobb edzőjétől tanulhatnak a játékosaink és az edzőink. A klubnál szeretnénk folyamatosan fejlődni és erősíteni a szakmai vonalunkat, hogy megfelelhessünk az első osztályú kihívásoknak.

Az edzésen Sito Rivera irányításával a területvédekezést és az abból való támadásszövés különböző rétegeit gyakorolták a fiúk, aki bíznak abban, hogy hamarosan újra együtt dolgozhatnak a spanyol szakember irányításával.

-i-

Tartalom megosztása: