keresés a weboldalon

A Magyar Teátrumi Társaság Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Magyar Teátrumi Társaság Zalaegerszegen (Videó)

2018 május 29 - kedd
Zalaegerszegen tartotta közgyűlését a Magyar Teátrumi Társaság. A találkozón többek között a szakmát érintő legaktuálisabb kérdésekről, valamint az új teátrumi programról esett szó. A szakemberek legközelebb ősszel találkoznak.

Az idén 10 esztendős társaság a szakma legnagyobb érdekképviseleti szervezete. Nekik köszönhető például, hogy előnyösen módosították az előadóművészeti törvényt. Most is fontos témákról döntöttek: az ágazatra kiterjedő kollektív szerződésre tettek javaslatot, valamint tárgyaltak az ifjúság drámaneveléséről.

A grémium két új taggal – , a marosvásárhelyi Spektrum Színházzal és a Pesti Magyar Színházzal – kibővülve az Új Magyar Teátrum Programot is elkezdte kidolgozni. Ez a finanszírozási, infrastrukturális és szakmai-művészeti kérdésekre ad választ.

A társaság június 7-én a POSZT-on Színházat vegyenek! címmel konferenciát szervez, ahol a hazaiak mellett finn és szlovák előadók vesznek részt. Ezen az eseményen adják át az Év színházi plakátja, kiadványa és büféje díjat.

M.E./P.B.

 

Tartalom megosztása: