A megelőzésről
– Ideális lenne az, hogy a jelenlegi 160-180 beteg helyett csak 60-80 beteg jutna egy dietetikusra, továbbá az is, hogy nem terhelnék az adminisztrációval a szakembereket. Többségünk Magyarországon kórházakban dolgozik, pedig az alapellátásban, háziorvos mellett, vagy a helyi ÁNTSZ-ekben tevékenykedve a prevencióban is nagy szerepünk lehetne. Ez számos országban már régóta gyakorlat. S miért fontos ez? Az egészségügy ezen területére is igaz, hogy a bajt jobb megelőzni, ezért véljük azt, hogy már az általános iskolákban tarthatnának a dietetikusok olyan foglalkozásokat, amelyeken az egészséges táplálkozásról esne szó.
Antal Emese továbbá elmondta, a tavaly indított roadshow-juk célja az is, hogy a lakosság megismerje a dietetikust és tevékenységét. Így a nyílt napon vérnyomás- és testzsírméréssel, valamint testtömegindex-meghatározással várták az érdeklődőket, akiknek jó tanácsokkal is szolgáltak a helyes táplálkozást illetően. Az elnök hozzátette, sok a tévhit, például az E-számokkal, vagy a gyors fogyást ígérő, ugyanakkor ártalmas diétákkal kapcsolatban, ezek elosztása, illetve az egészséges táplálkozási szokások kialakítása és népszerűsítése miatt tarják fontosnak a lakosság hiteles és közvetlen tájékoztatását. (Zala-Lap Kft., A. L.)
Tartalom megosztása: