keresés a weboldalon

A megtisztulás és az örök élet (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A megtisztulás és az örök élet (Diákújság pályázat)

2012 március 24 - szombat
A húsvéti időszak egy igen fontos állomás minden katolikus ember életében. Lelkileg is rá kell hangolódnunk az ünnepre, amellett, hogy csinosan kiöltözünk, és eljárunk a vasárnapi szentmisékre. Ezzel nem leszünk képmutatók, hisz’ minden mise ünnep. (De azért megfelelő öltözékben jelenjünk meg!)

Gerincesen bevallom, rengeteget gondolkodtam azon, hogy vajon mit is írjak a megtisztulásról vagy a feltámadásról, magáról a húsvétról. Legelőször a gyónás jutott eszembe, s az, hogy még ezek után is meg kell tartanunk tisztaságunk, lehetőleg a leghosszabb ideig. De aztán később ráeszméltem, hogy amellett hogy aktuális téma, mégsem az igazi. Hiszen a húsvéti időszakban Jézus Krisztus feltámadására emlékezünk. Arra, hogy megígérte nekünk az örök életet a következő eljövetelekor. És ez valahogy jobban lekötötte a figyelmemet.

S most ezt szeretném kihangsúlyozni. A földi élet az örök élet kezdete, ami Jézus eljövetelével teljesedik ki. Egy embernek rengeteg célja, vágya van, amiket el szeretne érni. Gondolok itt jó és rossz dolgokra egyaránt. De nekünk, hívő embereknek a rendeltetése az örök élet, a boldogság teljessége. (Valahogy ezt is rá kellene passzíroznunk a céljaink listájára!) De ahhoz, hogy elérjük ezt a felbecsülhetetlen jelentőségű célt, komoly feladatot is kaptunk a Jóistentől. Törekednünk kell a becsületességre, a tisztességre, a szeretet gyakorlására, s oda kell figyelni a Mindenható Isten hívószavára.

Lehetetlen dolgok ezek? Nem hiszem. Főleg ebben az időszakban érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni mindezekre. Ha most nyitottak leszünk a változásra, a tisztaságra, akkor az biztos, hogy nagy hatással lesz a jövőnkre. És hittel valljuk, egyszer majd számot kell adni az életünkről, megítélnek bennünket. S nem azt fogják nézni, hogy mennyi pénzem és értékem, földem vagy bármilyen anyagi javam volt. Hanem azt, hogy kit mennyire szerettem, kiért mit tettem meg, mit áldoztam fel. S hogy hogyan tettem a jót a földi életemben.

Ezekkel a gondolatokkal szeretnék boldog húsvéti ünnepeket kívánni! Remélem, elgondolkodtattam mindenkit egy kicsit, hogy mit is kellene tennünk, nekünk, földi halandó embereknek. Hiszen minden élet értékes, mindegyik más, de milyen unalmas lenne a világ, ha mindenki ugyanolyan lenne.

Korcsmár Flóra 11.b
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: