keresés a weboldalon

A megye legjobb matekosai

Zalaegerszeg címer
Hírek

A megye legjobb matekosai

2010 március 16 - kedd
A megye legjobb matekosait, felkészítő tanáraikat és az általuk képviselt legeredményesebb iskolákat ismerték el az immár 21. alkalommal megrendezett Zrínyi Ilona és Gordiusz matematika versenyek eredményhirdetésén. A díjátadóra a belvárosi Dózsa-tagiskolában került sor, mely immár 11. alkalommal házigazdája a rangos versenynek.

Mint mindig, most is közel két óráig tartott, míg a résztvevő 1295 zalai diák közül a legjobban teljesítő 87 nebuló kézhez kapta jutalmát. A verseny egyébként február 19-én zajlott, a megye hat városának 9 iskolájában. Országosan 63 ezer tanuló írta meg a feladatsort, köztük szép számmal akadtak határon túli résztvevők is.

Az országos döntőre, melyre 12 zalai (köztük négy zalaegerszegi) diák jutott tovább április elején kerül sor Székesfehérváron. Az egyéni teljesítmények mellett a legeredményesebb iskolákat is kitüntették megyei és régiós szinten egyaránt. Így az általános iskolák közül a keszthelyi Egry-iskola nyerte el a kupát, sorozatban hetedszerre és ezzel egyben véglegesen is.

A hatosztályos gimnáziumok közül szintén hagyományosan Győrbe került a kupa. A nyolcosztályos gimnáziumok közül a zalaegerszegi Zrínyi lett a legeredményesebb, a négyosztályosok közül pedig a keszthelyi Vajda-gimnázium. A középiskolás kategóriában a győriek voltak a legjobbak. Az eredményhirdetésen szponzori különdíjakat is átadtak.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: