keresés a weboldalon

A Méry-Pékség Ady utcai üzletében

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Méry-Pékség Ady utcai üzletében

2004 augusztus 20 - péntek
A Méry-Pékség Kft. dinamikusan fejlődő gazdasági társaság; két korszerű, a legmagasabb technológiai és minőségi követelményekkel bíró sütőipari üzemmel rendelkezik Zalaegerszegen és Keszthelyen. A minden igénynek megfelelő termékeit – melyek közül több díjazott készítmény – országos értékesítési hálózatán kívül saját kereskedelmi egységeiben és látványpékségeiben is értékesíti megyeszerte. Zala egyik legjelentősebb sütőipari vállalkozása életében nemrég újabb előrelépés történt; tavaly év végén többségi tulajdont szerzett a nagykanizsai székhelyű „Új Palini-Hús” Rt.-ben.

Detrich Tibor, a Méry-Pékség Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a két vállalkozás együttműködését két jelentős tény kíséri. Egyrészt közös mintabolttá alakították a Méry-Pékség zalaegerszegi Ady utcai pékáru-csemege üzletét, ahol a vásárlók a már megszokott áruválaszték mellett hozzájuthatnak a húsipari cég kiváló termékeihez is. Másrészt nagyberuházásba kezdtek, Kilimánban a jelenlegi húsüzemnél ötször nagyobb kapacitású vágó-, feldolgozó- és darabolóüzemet létesítenek.

– Az „Új Palini-Hús” Rt. egyedi és minőségi termékek gyártására specializálódott élelmiszer-ipari vállalat, amely Nagykanizsán üzemel 1940 óta – tájékoztatott Hodola Richárd, a húsipari vállalkozás ügyvezető igazgatója. – Úgy gondolom, a tulajdonosváltás és az ezt kísérő együttműködés jelentős lendületet ad cégünk fejlődésének is. Társaságunk eddig is folyamatos fejlesztésekkel igyekezett lépést tartani a kor egyre változó és növekvő igényeivel; a beruházásoknak köszönhetően az „Új Palini-Hús” Rt. műszaki, technológiai lehetőségeit tekintve felveheti a versenyt akár a nagyüzemekkel is. Ugyanakkor stratégiánkban mindig előnyt élvezett a minőségi termékek előállítása a tömeggyártással szemben. A hatósági előírások messzemenő teljesítésén túl társaságunk elkötelezett az egészséges táplálkozási igények nagyfokú kielégítésében. Cégünk kizárólag saját vágású hazai sertésekből, ellenőrzött alapanyagokból dolgozik. A magas minőséget az Európai Unióban elfogadott HACCP minőségbiztosítási rendszer garantálja.

Hodola Richárd elmondta, termékeiket az teszi igazán különlegessé és különbözővé a többi húsipari cég készítményeitől, hogy gondosan válogatott alapanyagokból sajátos, tradicionális fűszerezéssel készítik. Az egyediség továbbá abban a hagyományőrző technológiai eljárásban is rejlik, amelynek során termékeiket bükkfán füstölik. Mindez együttesen adja a palini termékek összetéveszthetetlen egyedi ízét, házias jellegét. A beruházással kapcsolatban elmondta még, várhatóan augusztusban kezdi meg működését az új húsüzem, amely európai uniós jogosítvánnyal és exportjoggal rendelkező üzem lesz. Ezenfelül a jelenlegi 50 fő helyett 70-100 embernek biztosít majd munkalehetőséget Nagykanizsa vonzáskörzetében.
S hogy miért érdemes betérni az Ady utcai üzletbe: egyebek között füstölt párizsi, az abszolút egyedülálló füstölt olasz felvágott, nyári turistafelvágott, valamint rakott hús és rakott szalonna áll a fogyasztók rendelkezésére.

Tartalom megosztása: