keresés a weboldalon

A mi osztálykirándulásunk (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A mi osztálykirándulásunk (Diákújság pályázat)

2012 május 31 - csütörtök
Egy szép májusi napon osztálykirándulásra indult az osztályunk, jópár szülővel együtt a Kisalföld ÉNY-i részére.

Az első úti célunk Nagycenk volt. Itt először megnéztük a Széchenyi Mauzóleumot, ahol az idegenvezető elmondta, hogy ide temették el a „legnagyobb magyart”. Amikor az épületbe beléptünk, szemben az oltár állt, a bejárat felett pedig az 1800-as évekből való orgona volt látható, amelyen még Liszt Ferenc is játszott. Ezután lementünk a kriptába, ahol láthattuk Széchényi Pál mumifikálódott testét, valamint megtudtuk, hogy negyvenhét halott családtag van a falban eltemetve. Nagycenken még megnéztük a Szent István Római Katolikus Templomot és a Széchenyi-kastélyt is.

A következő állomásunk Fertőszéplakon a Mindenszentek Templom volt. A kedves plébános bácsi nagyon szívélyesen fogadott bennünket, és érdekesen beszélt nekünk a szép templom történetéről, festményeiről, szobrairól. Délben közösen az atyával elimádkoztuk az Úrangyalát.

Ezt követően a Fertő-tóhoz vitt az utunk. Itt kaptunk egy kis pihenőidőt, és aki úgy gondolta, ebédelhetett is. Majd a fertőrákosi ásványmúzeumot tekintettük meg.

Végső úti célunk Sopron volt. A Fő tér közepén a Szentháromság-szobor áll, itt készítettünk egy közös fotót. Elmentünk a Tűztoronyhoz, de csak kívülről nézhettük meg, mert felújítás alatt áll. A nap zárásaként a bobpálya következett, amit már nagyon vártunk. Mi négyszer is lecsúsztunk rajta.

Mindenkinek nagyon tetszett az osztálykirándulás. A tudásgyarapítás mellett a szórakozásra is jutott idő, nagyon jól éreztük magunkat.
 
Császár Amina, Kámán Karolina (5.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

 

Tartalom megosztása: