keresés a weboldalon

A Monor nyerte a női felkészülési tornát

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Monor nyerte a női felkészülési tornát

2016 augusztus 12 - péntek
A ZTE FC Angels női labdarúgó csapatánál már javában folyik a felkészülés a 2016/2017-es bajnoki évadra, melynek főpróbáját rendezték a hétvégén az Ifjúsági- és Sportcentrumban egy hatcsapatos torna keretében.

– A télen szerettem volna folytatni a két éve elindított teremtorna sorozatot, de sajnos idén akadályokba ütközve nem sikerült megszervezni. Akkor megfogadtam, hogy ha a télen nem, akkor majd a nyáron véghez fogom vinni terveimet – tájékoztatott Kostorják Zsolt a női csapat vezetőedzője és a torna főszervezője.

Az első ZTE FC Angels-Windoor kupára sikerült a nyugat dunántúli csapatok mellett Pesten túli csapatot is meghívni. Kettő háromcsapatos csoportban 1×45 percet játszottak a csapatok egymás ellen, majd a helyezéseket a csoportban elért helyezéseik alapján játszották. A ZTEFC Angels az első meccsén 1-1-es döntetlent játszott a Sopronnal, amelyet büntetőkkel elvesztett. Másik csoportellenfelét a PMFC-t 1-0-ra legyőzték és mivel a pécsiek 2-0-ra megverték a Sopront csoportelsőként jutottak a döntőbe. A másik csoportban a Monor végzett az élen 5-1-re legyőzve a Videotont és 3-0-ra a Viktória FC U18-as csapatát. Az ötödik-hatodik helyért a Videoton játszott a Sopronnal, ahol a fehérváriak 2-0-ra nyertek. A bronzmérkőzésen a Viktória a Pécs ellen játszott, ahol a pécsiek nyertek 2-0-ra és szerezték meg a tornán a harmadik helyet.

A döntőben a két csoportelső a Monor és a ZTE FC találkozott. A mérkőzés 0-0-s döntetlennel zárult és a büntetőpárbajban a monoriak győztek 2-1-re. A tornán különdíjakat is kiosztottak. A torna legjobb kapusának Fülöp Krisztinát (ZTE FC Angels) választották, a legjobb mezőnyjátékosnak Pirot Teréziát (Monor) látták a szakvezetők. A gólkirályi címet Trampler Kinga szerezte meg (Videoton), míg a legjobb hazai játékosnak Gerencsér Petrát választották.

Kotorják Zsolt a tornáról elmondta, hogy színvonalas mérkőzéseket játszottak a csapatok, amely jól szolgálta a felkészülésüket. Másfelől látszik, hogy mik azok a taktikai, szerkezeti problémák, amiken javítani kell a szezonkezdetig a kék-fehéreknek.

-i-

Tartalom megosztása: