keresés a weboldalon

A műszaki felsőoktatás további fejlesztése a cél (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A műszaki felsőoktatás további fejlesztése a cél (Videó)

2014 május 23 - péntek
A zalaegerszegi mérnökképzés továbbfejlesztése érdekében a duális képzés egyes funkciói a campus területére kerülnek át – jelentette be Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere. Zalaegerszeg közgyűlése határozatban támogatta az épület átalakítását, amelynek előnyeit már a 2014 őszén beiratkozó mérnökhallgatók is élvezhetik.

– Komoly szintre jutott a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás, hiszen az országban a kecskeméti képzés mellett itt van duális mérnökképzés – fogalmazott Gyutai Csaba polgármester. Az új terv: egy duális képzőközpont létrehozása.

A város a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványon keresztül járul hozzá a mérnökképzéshez.

– A Pannon Fejlesztési Alapítvány pedig, többek között, az azonnali ipari igények kielégítésére, a hosszú távú vállalati együttműködésekre és a kutatás-fejlesztésre koncentrál – hangsúlyozta Dr. Németh Árpád, a Pannon Fejlesztési Alapítvány kuratóriumi tagja.

A pneumobil versenyre nevezett autót a hallgatók már részben ebben a műhelyben készítették. Ehhez számos zalaegerszegi vállalat járult hozzá, nagy szerepet vállalva ezzel a hallgatók motiválásában.

S.D./B.P.

Tartalom megosztása: