keresés a weboldalon

A nagy D-A-CH-Quiz

Zalaegerszeg címer
Hírek

A nagy D-A-CH-Quiz

2015 május 28 - csütörtök
A Zala Megyei Pedagógiai Intézet és a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium 2014/2015-ös tanévben is meghirdette a német nyelvű országismereti versenyt „Das große D-A-CH-Quiz” címmel.

Pontban 14:00-kor indultunk nem kevés izgalommal a Kölcsey Ferenc Gimnáziumba. Amikor megérkeztünk, egyből szembeszúrt a színes és érdekes plakátok rengetege. Nagyon sok volt belőlük, de mégis kitűnt közülük saját remekművünk, amely a sakktáblán csatázó Grimm-testvéreket ábrázolta. Egyik ellenfelünk sajnos kedvelt osztálytársunk volt, aki szintén gyönyörű plakátot készített 5.-es csapattársával.

Kis idő múlva igazgató úr és Horváth László tanár úr nyújtottak ismertetést a napi programokról. A verseny elkezdődött. Izgalommentesen léptünk be az ottaniak vezetésével a 108-as terembe, ahol megszabadultunk nehéz cuccainktól. Nem volt sok időnk hátra, megfogtuk tollainkat, és egyből átkalauzoltak bennünket a szomszédos terembe. Megkaptuk a feladatlapokat. Témájuk a német nyelvű országok és a Grimm-testvérek meséi voltak. Persze nem felejthetjük ki a sorból a nagy Bach-quiz- t, amelynek forrása a nagy zeneszerző 330. születési évfordulója volt. Szokatlanul kevés időbe telt a feladatlapok megoldása, riválisainkkal ellentétben. A maradék időben többször is átnéztük munkáinkat, majd mikor elfogyott a feladatlap megírására szánt idő, ismét átmentünk a pihenő terembe, és jól megtankoltuk magunkat frissítő pogácsákkal. Pár perccel később levándoroltunk az aulába, ahol a plakátokat bámulva vártuk az eredményhirdetést. Több órának tűnő idő elmúltával megérkeztek a zsűritagok… megkezdődött az eredményhirdetés! Sorra hangzottak el a helyezettek nevei az utolsótól a legelsőig minden évfolyamon. Reméltük, sokat kell majd várnunk nevünk hallatáig.

És halljon a világ csodát: MI lettünk az elsők! Szeretett osztálytársunk és párja 2. helyezettek lettek. Mikor kihívtak a színpadra, és megkaptuk ajándékainkat, mérhetetlen boldogság árasztotta el kicsi szívünket. Az eredményhirdetés végén kiderült, hogy a Landorhegyi uralja a versenyt. A nyolcadikosok is 1. helyezést értek el. Eztán került sor a plakátok értékelésére. Egy nagyon aprólékos és tarkabarka képösszeállítás nyerte el a díjat.

Örömmel telve, élményekkel gazdagodva tértünk haza, és másnap büszkén számoltunk be eredményes versenyzésünkről.

Németh Balázs
6.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

 

 

 

Tartalom megosztása: