keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A negyedik adventi gyertya (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A negyedik adventi gyertya (Videó)

2011 december 19 - hétfő
Igazi karácsonyi hangulatban telt a hétvége a Dísz téren – ahol a vásárlási láz mellett volt alkalom néhány meghitt pillanatra is: például, amikor Gyutai Csaba polgármester a rendezvénysátorban lévő óriási adventi koszorún meggyújtotta a negyedik gyertyát. Előtte Utassy József Kossuth-díjas költőt idézte, aki a betlehemi csillagról írta egyik versében: „Virraszt ama csillag fénye/ immáron kétezer éve.”

Ilyenkor – a „várakozás idején” – nagyobb figyelemmel és szeretettel fordulunk embertársaink felé – fogalmazott Gyutai Csaba. A polgármester beszélt arról is: ez a város olyan hely, amelyik zalaegerszegivé teszik azokat is, akik nem itt születtek, és nem is gondoltak rá, hogy mégis itt maradnak. A táj, az emberek szeretete tartja itt azokat, akik azt gondolták, csak „látogatóba” jönnek – mondta a polgármester.

A negyedik adventi gyertya meggyújtása után az Énekmondó Együttes játszott megzenésített verseket – műsorukkal ők varázsoltak ünnepi hangulatot az ugyancsak ünnepi fényekben tündöklő zalaegerszegi belvárosba.

yr/E.K.

Tartalom megosztása: